Головна » 2020 » Лютий » 25 » Скористатися безоплатною правовою допомогою мають можливість закарпатці

Скористатися безоплатною правовою допомогою мають можливість закарпатці

Закарпатці мають можливість скористатися безоплатною правовою допомогою

Чимало мешканців Закарпаття щодня стикаються з життєвими проблемами, які потребують вирішення у правовому полі. Не кожен знає, як захистити свої порушені права, та куди звертатися у такому випадку, а ще – скористатися послугами адвоката коштує чималих грошей.

У такому випадку на допомогу прийдуть фахівці системи безоплатної правової допомоги. На Закарпатті діють Регіональний центр, Ужгородський, Мукачівський та Хустський місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також 11 бюро правової допомоги, фахівці яких та адвокати, залучені до надання БПД, допомагають соціально незахищеним громадянам вирішувати свої життєві проблеми у правовий спосіб та сприяють доступу до правосуддя та досягненню справедливості для найбільш вразливих груп в Україні. 69% клієнтів – малозабезпечені, 11 – особи з інвалідністю, 10 – учасники бойових дій, 4 – внутрішньо переміщені особи тощо.

Будь-яка особа, яка перебуває під юрисдикцією України, може скористатись безоплатною первинною правовою допомогою – консультації, роз’яснення, допомога у складанні заяв, інших документів (крім процесуальних), а законодавчо визначені категорії – малозабезпечені, учасники бойових дій, внутрішні переселенці, діти, особи, які стали жертвами насильства та ін. – мають право на представництво інтересів у судах, перед органами державної влади тощо за рахунок держави.

Упродовж минулого 2019 року Регіональним центром видано 2590 доручень адвокатам для представництва інтересів громадян у кримінальних справах, в 11 випадках адвокати добилися для клієнтів виправдувальних вироків та закриття провадження, у 355 – призначення найменш суворого з передбачених альтернативних покарань, або більш м’якого покарання та ін.

До місцевих центрів та бюро правової допомоги звернулося 12 125 громадян, 11 232 – було надано консультації, 726 – призначено адвоката, і 740 – працівника центру для представництва інтересів у судових спорах.

Якщо вам потрібна безоплатна правова допомога, звертайтесь до найближчих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, (в Ужгороді за адресою: вул.Загорська, 51) або телефонуйте за єдиним контакт-номером системи БПД 0800213103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в Україні), інформують у Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-02-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1360

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]