Головна » 2020 » Червень » 8 » Скриня з діамантами і золотом: скарб Фенна в Скелястих горах знайдено

Скриня з діамантами і золотом: скарб Фенна в Скелястих горах знайдено

скелясті, гори, америка, скарб, фенн, скриня, діаманти, золото

Скарб в горах, на заході США і Канади, було заховано колишнім арт-дилером, колекціонером і археологом-самоучкою Форрестом Фенном. Вартість скарбу оцінювалася в більш ніж 1 млн доларів. Про це повідомляє CNN.

Фенн дав кілька підказок шукачам скарбів і сказав, що коли вартість цінностей скарбу досягне 10 млн доларів, він повернеться і забере його назад. Таким чином Фенн розпочав гонку з пошуку скарбу, і нарешті-то вона добігла кінця.

89-річний Форрест Фенн у неділю, 7 червня, оголосив на своєму сайті, що його скарб було знайдено.

"Він перебував під зірками в пишній лісосмузі Скелястих гір там, де я його сховав більше 10 років тому. Я не знаю людини, яка його знайшла, але вірш в моїй книзі привів його до місця, де був захований скарб", - написав Фенн.

скелясті, гори, америка, скарб, фенн, скриня, діаманти, золото

Скарб було знайдено кілька днів тому людиною, яка захотіла залишитися анонімною, додав Фенн. Також він повідомив, що щасливий шукач скарбів був з "далекого сходу", який зміг підтвердити свою знахідку, відправивши Фенну фотографію.

За словами колекціонера, таким чином він намагався надихнути людей досліджувати природу і дати їм надію після великого економічного спаду.

У 2010 році Форест Фенн опублікував автобіографічну книгу "The Thrill of the Chase" ("Пристрасть погоні"), в якій містяться підказки до пошуку скарбів. Фенн написав, що 20-кілограмова скриня з предметами мистецтва, антикваріату та іншими цінностями захована десь в Скелястих горах на північ від Санта-Фе. Варто відзначити, що довжина цього хребта становить 4,8 тисячі кілометрів, а площа майже 100 тисяч квадратних кілометрів. У книзі мільйонера містяться дев'ять підказок за місцезнаходженням скарбу.

За оцінками колекціонера, всього близько 350 тис людей намагалися знайти його скарб. Деякі навіть кидали роботу, щоб повністю присвятити своє життя пошуку скарбу, а деякі загинули, намагаючись знайти коштовності.

"Я вітаю тисячі людей, які брали участь в пошуку, і сподіваюся, що їх як і раніше будуть цікавити інші відкриття", - підсумував Фенн.

Довідково: Скелясті гори - велике гірське пасмо на заході Північної Америки. Східна частина системи Кордильєр Північної Америки на заході США і Канади.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-06-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1332

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]