Головна » 2020 » Лютий » 2 » Сонячні батареї: історія розвитку до наших днів

Сонячні батареї: історія розвитку до наших днів

Сонячні батареї: історія розвитку до наших днів

Ми всі розуміємо, що наше життя було б неможливим без зірки на ймення Cонце. Вона дає нам необхідні умови для зростання і розвитку, прогріває нашу землю, дарує колосальні можливості. З первісних часів людина прагнула до Сонця, виявляла інтерес до світила. З його допомогою люди навчилися правильно розташовувати свої житла, щоб отримувати максимум тепла. Потім, в період розвитку дзеркальної оптики, людина змогла нагріти певний обсяг води за допомогою сфокусованих сонячних променів. Використовували Сонце також і для займання і випалювання малюнків на дереві. У наші ж дні купити сонячні батареї та електростанції в Україні і дізнатися як підключити зелений тариф можна онлайн на спеціалізованому сайті https://www.atmosfera.ua/uk/sonyachnij-zelenij-tarif/.

Всі ці приклади, викладені вище, демонструють нам той величезний інтерес людини, яка всіляко намагалася використовувати енергію від Сонця. Вдуматися тільки, використання лише половини відсотка енергії від Сонця могло б покрити всі потреби людства в електроенергії. Бажання використовувати цю енергію знайшло свій прояв у такому винаході, як сонячні батареї.

Використання сонячних батарей для дому дає можливість виробляти електроенергію від Сонця. Зачаток даного пристрою виник в дев'ятнадцятому столітті у Франції, коли було продемонстровано пристрій, здатний перетворювати енергію від світила в механічну міць. Дана подія послужила пусковим гачком для розвитку альтернативної енергетики зокрема. Згодом була винайдена фотоелектрична панель з мінімальною ефективністю в 1%. Незабаром коефіцієнт корисної дії збільшився до 15% і сонячні батареї стали застосовуватися в сфері телефонних комунікацій.

Головними перевагами сонячної енергетики є нескінченність, свого роду вічність джерела енергії. Також її вироблення не шкодить навколишньому середовищу і є абсолютно екологічно чистим. До того ж сонячні батареї відрізняються своєю довговічністю і здатні працювати без перерви понад тридцять років. До деяких недоліків можна віднести той факт, що використання сонячних електростанцій - не самий стабільний спосіб отримання енергії. Він залежить від погодних та кліматичних умов місцевості.

На сьогоднішній день сонячні батареї застосовуються повсюдно по світу. Жоден супутник не відправили б на навколоземну орбіту, не маючи сонячну електростанцію на своєму борту. У деяких країнах в світі таким способом живлять цілі селища та міста.

Сонячна енергетика - дуже перспективний напрям, який стрімко розвивається в наш час.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-02-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1412

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]