Головна » 2023 » Лютий » 10 » Співпрацю з рф з питань Арктики Британія призупинила через її вторгнення в Україну

Співпрацю з рф з питань Арктики Британія призупинила через її вторгнення в Україну

Великобританія відмовилася від повноцінної співпраці з рф з питань Арктики у відповідь на російське вторгнення в Україну. Про це повідомляється на сторінці МЗС Британії.

"В якості заходів у відповідь на російське вторгнення в Україну Великобританія призупинила взаємодію між урядами, у тому числі через нашу команду з науки та інновацій у Великій Британії та їх спільні дослідні проекти. Таким чином, співпраця з питань Арктики на цей момент може відбуватися тільки у разі різкої необхідності, надалі ця політика підлягає перегляду", - сказано у документі

У британському МЗС також заявили, що Сполучене Королівство, яке має міцні відносини майже з усіма арктичними державами, несе відповідальність за підтримку своїх партнерів та союзників у справі збереження стабільності та безпеки регіону.

"Ми діємо в регіоні протягом багатьох років. Нам потрібно бути готовим захистити і за необхідності відстояти свої права в боротьбі з тими, хто бажає кинути виклик міжнародному порядку та свободі навігації або загрожує стабільності регіону іншими способами. Як один із засновників НАТО Великобританія готова захистити своїх арктичних союзників та відповісти на агресію, якщо виникне така необхідність", - наголошується в документі.

Британія допускає поновлення контактів при завершенні війни проти України.

Нагадаємо, що Сполучені Штати спільно з Великобританією вводять санкції проти семи членів кібер-угруповання Trickbot.

Міністерство внутрішніх справ Британії працює над визнанням приватної військової компанії "вагнера" терористичною організацією.

Великобританія розширила санкції проти росії. У список із 15 позицій входять компанії, на які військові володимира путіна покладаються під час виробництва та постачання обладнання, а також особи, пов'язані з розкішними резиденціями путіна.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1222

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]