Головна » 2016 » Вересень » 7 » Сплатили в бюджет майже 2,4 млн грн власники елітних автомобілів Закарпаття

Сплатили в бюджет майже 2,4 млн грн власники елітних автомобілів Закарпаття

Протягом січня-серпня 2016 року платники транспортного податку сплатили до місцевого бюджету 2 млн 354 тис. грн. Фізичні особи – власники легкових автомобілів внесли в казну 1 млн 823 тис. грн, юридичні особи – 531 тис. грн податку.

Варто зазначити, що сплату транспортного податку для окремих марок автомобілів запроваджено з 1 січня 2015 року. Водночас Закон України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» вніс новації для платників транспортного податку у поточному році.

У 2015 році платниками транспортного податку були фізичні і юридичні особи, в тому числі нерезиденти власники легкових автомобілів, зареєстрованих в Україні відповідно до норм чинного законодавства, вік яких не більше п’яти років та об’єм двигуна понад 3000 кубічних сантиметрів. У 2016 році об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня (1,03 млн грн).

Що стосується ставки податку то вона не змінилась і становить 25 тисяч гривень за кожен легковий автомобіль з розрахунку на календарний рік.

Зауважимо, що середньоринкова вартість визначається Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об'єму циліндрів двигуна, типу коробки переключення передач, пробігу легкового автомобіля, та розміщується на офіційному веб-сайті Міністерства.

Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня і до 20 лютого 2016 року подають до державних податкових інспекцій за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, декларація юридичною особою – платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється державною податковою інспекцією за місцем реєстрації платника податку. Податкове повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику до 1 липня, в свою чергу, він зобов’язаний сплатити податок протягом 60 днів.

ДФС у Закарпатській області


За матеріалами: Новини сьогодні
07-09-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1733

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]