Головна » 2013 » Березень » 11 » Спортзали - це не лише здоров'я. Де таїться небезпека?

Спортзали - це не лише здоров'я. Де таїться небезпека?

   Спортзали - це не лише здоров'я. Де таїться небезпека?

Якщо Ви вважаєте, що відвідування тренажерного залу або секції аеробіки не принесе вам нічого, крім здоров'я, не втрачайте пильність!

Учені з Нью-йоркського університету провели дослідження, яке показало, що спортзали і подібні їм місця прямо-таки кишать мікроорганізмами, які можуть призвести до різних захворювань.
Нижче Вашій увазі пропонується перелік потенційних загроз, який виявили експерти

1. Спортивна сумка. По дорозі в спортзал вона може зібрати на собі велику кількість бактерій - починаючи від транспорту, і закінчуючи роздягальнею, після чого всі ці мікроорганізми їдуть до вас додому. Однак тут може допомогти дезінфікуючий спрей.

2. Пляшка води. Небезпечна тим, що бактерії від предметів в роздягальні і тренажерів в залі можуть потрапити прямо в рот, особливо якщо використовується спеціальна багаторазова пляшка.

3. Клас аеробіки. Особливо небезпечний, якщо на заняттях присутні хворі інфекціями, які можуть передаватися повітряно-крапельним шляхом.

4. Душова. Вважається найнебезпечнішим об'єктом у всьому спортзалі за кількістю бактерій.

5. Сауна. Тут не рекомендується ходити босоніж. Навіть маленька ранка на шкірі загрожує небезпекою захворювання грибком стопи.

6. Фітнес-м'ячі. На поверхні цього снаряда виявляли навіть стафілокок, а він у деяких випадках може призвести навіть до летального результату.

7. Дитячі ігрові майданчики в спортзалах. Тут теж чимало небезпечних мікробів, також є ризик підхопити стрептокок.

8. Велотренажери. Сидіння і кермо містять велику кількість бактерій, аж до кишкової палички, особливо якщо вони зроблені з м'якого матеріалу.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11347

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]