Головна » 2019 » Серпень » 23 » Стабілізатор напруги для будинку: призначення пристрою і правила вибору

Стабілізатор напруги для будинку: призначення пристрою і правила вибору

Стабілізатор - обладнання, яке використовується для регулювання і нормалізації коливань напруги в електричній мережі. Встановлюють техніку в приватних домоволодіннях і на дачах, а також в офісах. Якісний стабілізатор напруги для будинку VOLTER дозволяє захистити різну техніку - насоси, холодильні установки, систему кондиціонування та опалення, комп'ютери та ін.

Призначення і затребуваність

Стабілізатор напруги встановлюють не тільки в відокремлених будинках, але і в квартирах, розташованих в багатоповерхівках. Апарати необхідні для:

  • Захисту обладнання від перепаду і стрибків напруги в мережі. Залежно від виду апарат встановлюється з певною технікою для її захисту або впроваджується в систему подачі енергії - для запобігання поломок і виходу з ладу всього обладнання, в ом числі і мережевих лампочок.
  • Підтримки номінального рівня напруги.
  • Екстреного виключення пристроїв, якщо спостерігається тривалий перенапруження. Стабілізатор не відключаються, якщо стрибок короткочасний.

Апарат дозволяє зберегти техніку і виключити величезні витрати на відновлення працездатності, заміну електронних компонентів, покупку нової апаратури замість вигорілій. Додатково стабілізатори дозволяють впливати на рівень навантаження і скорочення витрат електричної енергії.

Поради щодо вибору стабілізатора

Стабілізатори напруги вибирають за образом і призначенням. У продажу представлені релейні, електронні та електромеханічні апарати. Деякі моделі бюджетні, як релейні, але досить надійні і довговічні. Щоб правильно підібрати підходящу для будинку захист, необхідно приділити увагу на такі параметри:

  • Рівень потужності і тип.
  • Діапазон напруги.

Додатково доведеться проаналізувати і встановити основну проблематику техніки. Для цього слід визначити, яке саме напруга превалює в мережі - підвищений, знижений або стрибкоподібне. Покупцеві також належить прорахувати необхідний рівень напруги приладу. Показники споживання всіх електроприймачів, які будуть підключені до стабілізаторів, необхідно скласти. Отриманий показник збільшують на коефіцієнт 1,2, що дозволить придбати пристрій з запасом. Збільшений запас потужності не тільки вбереже техніку, а й дозволить продовжити експлуатаційний термін самого стабілізатора напруги, а також забезпечити щадний режим роботи. Подробиці на сайті https://volter.ua/bytovye-odnofaznye-stabilizatory-volter/


За матеріалами: Новини сьогодні
23-08-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1468

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]