Головна » 2017 » Липень » 11 » Становлення поліції в світі і Україні

Становлення поліції в світі і Україні

Поліція - обмундироване і збройне формування, призначається для захисту безпеки і громадського порядку. Основні завдання включають дотримання закону, запобігання злочинності та ловля порушників. Також забезпечення захисту та допомога в кризових ситуаціях по відношенню до людей і майна. У разі необхідності, поліція контролює оперативний рівень і всі екстрені служби.

Перші прояви поліції

Поліція є фундаментом стабільної і безпечної країни. Іноді також використовується як ефективний інструмент в руках влади, для нав'язування суспільству свою волю і придушення протестів.

Слово «поліція» походить від грецького слова «Politeia» і латинського «Politia». Починає вживатися близько 1500 роках у Франції вже стандартним для сучасної людини назвою.

У XVI i XVII ст. поліцією називається вся внутрішня адміністрація поза судовою системою, військової справи і казначейства. Залишком такого широкого трактування в сфері понять «поліція», використовувалося в міжвоєнний період в ряді юридичних адміністративних установ, спрямованих на забезпечення громадської безпеки в різних областях. За приклад можна подати назви різноманітних установ: лікарська поліція, санітарна, гірська, лісова, поштова та інше.

Українська національна поліція і кіберполіція


Гарант и Партнеры Створилася Національна поліція України згідно з планами реформування Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова. З метою заміни корумпованої і «радіючи» поганою репутацією в суспільстві пострадянської міліції.

Сформована відповідно до закону Верховної ради 2 липня 2015 року, а урочиста присяга перших співробітників пройшла на день пізніше в Києві, в присутності президента Петра Порошенка.

5 листопада 2015 року було створено нову кіберполіцію, як структурний підрозділ Національної поліції. Головними завданнями нового формування є попередження, виявлення, перешкоджання і розкриття кримінальних злочинів з використанням електронно-обчислювальних машин та їх ресурсів. МВС України забезпечує підготовку та функціонування фахівців в підрозділах поліції для подальшої протидії кіберзлочинності.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-07-2017
nowyny.com/
Додав: Rucha
Коментарі: 0
Переглядів: 1571

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]