Головна » 2023 » Березень » 11 » Стародавній вірус віком 48 500 років оживили вчені

Стародавній вірус віком 48 500 років оживили вчені

Стародавній зомбі-вірус був відроджений після того, як він був заморожений протягом майже 50 000 років. Вірус разом із шістьма іншими виявили у вічній мерзлоті Сибіру. Наймолодшому замороженому вірусу було 27 000 років, а найстарішому – 48 5000 років, що робить його найдавнішим із усіх вірусів, які вчені відродили досі.

Відродження стародавнього вірусу зомбі може здатися жахливою ідеєю, але вчений зробив це в контрольованій лабораторії. І, незважаючи на те, що віруси небезпечні, вони можуть допомогти нам підготуватися до проблем рівня пандемії, коли вічна мерзлота відтане. З огляду на постійну загрозу, яку зміна клімату становить для нашого світу та вічної мерзлоти в усьому світі, підготовленість є першорядною.

Дослідники виявили вірус, якому 48 500 років, на дні озера в Юкечі-Аласі в Якутії. Стародавній зомбі-вірус, який вони відродили, є пандоравірусом, який іноді називають гігантськими вірусами. Ці віруси вражають лише одноклітинні організми. Таким чином, вони не можуть заразити людей і тварин.

Усі віруси, знайдені на даний момент, є цими пандоравірусами, і згідно з експериментами всі вони активні та розмножуються в досліджуваних.

Ця інформація може допомогти нам краще підготуватися до майбутніх інфекційних вірусів, які будуть вивільнені під час танення вічної мерзлоти. Якщо ці гігантські віруси все ще живі через тисячі років, то цілком зрозуміло, що інші віруси також можуть бути живими. Це означає, що ризик відродження інших стародавніх зомбі-вірусів у дикій природі та зараження людей чи тварин вірогідний, коли вони розморозяться.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-03-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1325

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]