Головна » 2013 » Жовтень » 30 » Студенти УжНУ зможуть навчатись у вишах Сербії

Студенти УжНУ зможуть навчатись у вишах Сербії

Закарпаття підписало угоду про співпрацю з сербським краєм Воєводино, а студенти УжНУ зможуть навчатись у вишах Сербії - сьогодні голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида та представник Уряду Воєводина Славко Рац підписали Двосторонню угоду про співробітництво.

У зустрічі взяли участь, зокрема, і ректор Ужгородського національного університету Федір Ващук, академік НАН України та президент Воєводинської академії наук та мистецтва в Новому Саді, а також Директор Інституту культури Воєводських русинів Сергій Тамаш.

Олександр Ледида та Славко Рац поставили підписи під текстом Двосторонньої угоди про співпрацю між Закарпатською областю та краєм Воєводина. Згідно з угодою, сторони розвиватимуть співробітництво у галузях науки та освіти, культури та мистецтва, туризму та спорту. Також сторони сприятимуть навчанню українських студентів в університеті м. Нові-Сад, навчанню школярів області в школі «Петро Кузмяк» (м. Руський Крестур, Сербія) та інших сербських школах з факультативним вивченням української мови, а також – сербські студенти отримають можливість вчитись в УжНУ.

Сербська делегація також планує зустрітися з науковцями УжНУ, відвідати ужгородські підприємства та Закарпатський музей народної архітектури та побуту, - повідомляє прес-центр ОДА.



За матеріалами: Новини сьогодні
30-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11199

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]