Головна » 2013 » Вересень » 27 » Світовий рейтинг благодійності: через кризу люди стали менше жертвувати

Світовий рейтинг благодійності: через кризу люди стали менше жертвувати

Британський благодійний фонд Charities Aid Foundation (CAF) опублікував статистику пожертвувань благодійним організаціям і волонтерським рухам у всьому світі, який свідчить, що за останні п'ять років рівень залученості світового співтовариства в благодійну діяльність знизився.
 
Найменшого значення глобальний показник залученості досяг у післякризовому 2009 році. За наступні роки коливання глобальних показників участі населення одночасно відображало зростання світового ВВП і реакцію на кількість катастроф та надзвичайних ситуацій у світі. У цілому ж, допомога нужденним виявилася найбільш поширеним видом благодійності, а волонтерство виявилося найменш поширеним.

Також з'ясувалося, що жінки беруть участі в доброчинності частіше і жертвують більше, ніж чоловіки. І тільки в галузі мистецтва і культури чоловіки їх випереджають за витратами.

У щорічному "рейтингу щедрості", опублікованому британською організацією, представлені дані по 146 країнам. Щоб обчислити середнє значення залученості країни в благодійну діяльність експерти CAF підсумовували три ключових показника: яка частка населення робить щомісячні пожертвування у фонди, яка виступає в якості волонтерів і яка надає безпосередню допомогу нужденним.

Перше місце в рейтингу CAF за підсумками 2012 року зайняла Австралія з "показником щедрості" - 61. Це означає, що 61 % населення роблять пожертвування, займаються волонтерською діяльністю або допомагають незнайомцеві хоча б раз на місяць.

У сусідній Росії 85% населення визнали, що не роблять пожертвування організаціям та ініціативним групам, а найбільш поширеним видом благодійності в цій країні є милостиня.

За матеріалами: Новини сьогодні
27-09-2013
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11274

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]