Головна » 2023 » Квітень » 25 » Своє 82-річчя святкує Аль Пачіно: цікаві факти про легендарного актора

Своє 82-річчя святкує Аль Пачіно: цікаві факти про легендарного актора

Голлівудський актор значну частину своєї акторської кар'єри присвятив грі у театрі.

Всесвітньовідомий американський актор італійського походження Аль Пачіно святкує сьогодні, 25 квітня, свій день народження. Актору виповнюється 82 роки. З цієї нагоди пропонуємо вам дізнатися більше про життя культового артиста.

Альфреедо Джеймс Пачіно - американський кіно- і театральний актор, режисер та сценарист.  Один з головних фактів про Пачіно є те, що незважаючи на всі його ролі у відомий кінофільмах, актор все ж більше любить грати у театрі.

Його кар'єра якраз і почалася з гри у театрі. Він виступав на Бродвеї кілька років, і потім, коли час від часу робив перерви в кіно, повертався до театру у 80-ті та 90-ті роки. І вже 2010-го повернувся знову, щоб зіграти Шейлока у шекспірівському "Венеціанському купці".

Цікавий факт: Аль Пачіно може напам'ять розповісти монолог з шекспірівської п'єси "Як вам це сподобається": "Весь світ – театр. У ньому жінки, чоловіки – усі актори".

У професійному середовищі добре відомий афоризм Аль Пачіно з стосовно його любові до театру, в одному з варіантів він звучить так:

 Для актора грати - все одно, що ходити по канату. У театрі канат натягнутий високо. Впадеш - так вдаришся по-справжньому. У кіно канат лежить на підлозі.

Улюблений автор Пачіно – Шекспір

Аль Пачіно здобув славу завдяки фільму "Хрещений батько". До речі, у довгому списку претендентів на роль Майкла Корлеона він був наприкінці, адже зовнішність і поведінка актора тоді не була схожа на небезпечного гангстера. Але коли у нього з'явилася можливість зняти як режисер свій перший фільм із самим собою у головній ролі, ним став шекспірівський "Річард III". Але до рівня лиходійства та підступності шекспірівського героя Майклу Корлеоні ще тягнутися і тягнутися.

Стрічка "У пошуках Річарда" вийшла на екрани у 1996-му році на найбільшому у світі фестивалі незалежного кіно "Санденс" та Каннському кінофестивалі. До речі, у Аль Пачіно навіть день народження майже того ж дня, що і у Шекспіра.

Нагороди

Легенда Голівуду Аль Пачіно, театральних "Оскарів", тобто премій "Тоні",  отримав більше, ніж "Оскарів" за гру у кіно.  Нагород "Тоні" він має дві, а "Оскар" здобув лише один, хоча і був номінований на нього 9 разів.

Гангстер - невдаха

У фільмі "Собачий полудень", 1975 року, Аль Пачіно грає невмілого грабіжника банку, в якому поступово переймаються симпатіями не тільки роззяви на вулиці, а й взяті в заручники банківські співробітники. Пачіно у фільмі грає гея і гроші йому потрібні не для себе. Ця роль, після виходу фільму створила неабиякі незручності в житті актора. Але врешті за неї він був номінований на одного із восьми "Оскарів", яких не отримав.

Програв "Оскар" самому собі

Йдеться про мелодраму "Крамер проти Крамера". Головну роль у ньому запропонували Аль Пачіно, але він від неї відмовився – і тоді її віддали Дастіну Хоффману, з яким вони в ті роки були дуже фактурно схожі.

Сам Аль Пачіно теж був номінований того року на "Оскара" за роль у фільмі "Правосуддя для всіх", але програв Хоффману, який отримав нагороду саме за фільм, від якого відмовився Пачіно. Так, актор, по суті, програв самому собі.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1317

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]