Головна » 2022 » Серпень » 17 » Своїх військових Китай відправить до росії

Своїх військових Китай відправить до росії

військо китай

російська федерація оголосила про проведення масштабних військових навчань за участю військових з інших країн ще у липні 2022 року. Їхній початок запланований на 30 серпня, а закінчитися вони мають 5 вересня, пише Reuters.

Серед учасників "схід 2022" будуть переважно держави антиамериканського блоку, зокрема Білорусь, Монголія, Таджикистан, Індія та, очевидно, Китай. При цьому у міністерстві оборони КНР заявили, що їхня участь не пов’язана з поточною міжнародною та регіональною ситуацією.

"Метою є поглиблення практичного та дружнього співробітництва з арміями країн-учасниць, підвищення рівня стратегічної взаємодії між сторонами-учасницями та посилення спроможності реагувати на різні загрози безпеці", — цитує Reuters заяву оборонного відомства.

Навчання є частиною двосторонньої угоди про співпрацю між Пекіном та москвою, укладеної у лютому 2022 року, незадовго до вторгнення росії в Україну. Де саме вони відбуватимуться поки невідомо, але видання припускає, що найімовірніше це буде у Східному військовому окрузі рф зі штабом у Хабаровську. Спільні навчання під керівництвом Росії у такому форматі вже проводилися у 2018 році.

Попри офіційні заяви Пекіна, не можна виключати, що обидві країни можуть використати "схід 2022" як платформу для відпрацювання сценаріїв, пов’язаних з агресією проти України або Тайваню. Так, міністр оборони КНР Вей Фенхе 16 серпня виступив на 10-й московській безпековій конференції, де заявив, що Китай захищатиме свої національні інтереси і не терпітиме "сепаратистських схем щодо незалежності Тайваню".


За матеріалами: Новини сьогодні
17-08-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11104

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]