Головна » 2013 » Березень » 13 » Таланти малюка: як розвивати

Таланти малюка: як розвивати

    Таланти крихти: як розвивати

Кожна мама хоче, щоб її малюк володів якимось талантом. Психологи також впевнені, що кожен крихта талановитий по-своєму. Головне - вчасно визначити здібності і таланти малюка. Це буде запорукою успішного майбутнього, наприклад, розвитку його кар'єри.

 
Таланти крихти: як розвивати?

Як визначити талант?
Специфічні здібності діти починають проявляти вже в самому ранньому віці. Так стверджують психологи. Їх необхідно вчасно помітити і розпізнати. Для цього - ретельно стеж за малюком. Спостерігай, чим займається крихітка у вільний час. Запропонуй йому пару видів занять і прослідкуй, чим він любить займатися. Так, якщо крихта в процесі розмови яскраво жестикулює, висловлює почуття рухами і мімікою - це ознаки артистичних здібностей. Вони люблять виступати перед великою аудиторією. Такі дітки копіюють, а іноді навіть дражнять інших діток за їх звички. Стеж також і за манерою міркувань дитини. У талановитих діток гарна пам'ять, широкий кругозір, спостережливість, розважливість.

Як розвинути талант малюка?

Твоя дитина дуже енергійна і активна Не гнівайся на нього. Краще віддай в спортивну секцію. Підтримай його спортивний талант. Малюки з музичним талантом будуть завжди прагнути туди, де чутна музика. Вони підспівують мелодіям, добре відчувають ритм. Малюк може сам прагнути навчитися грати на музичному інструменті, піди йому назустріч - відведи в майбутньому в музичну школу.

Художниками зазвичай стають ті малюки, які люблять щось постійно ліпити, малювати, креслити. Проаналізуй малюнки твого крихти. Похвали його! Якщо ж твоя дитина дуже любить розбирати і збирати конструктори і пірамідки - може бути, у нього є схильність до технічних наук? Допоможи йому розвинути свій талант! Але, якщо зараз твій малюк не цікавиться ні музикою, ні технікою, ні фарбами - не переймайся.

Таланти і здібності у малюків можуть проявитися не тільки в ранньому дитинстві, а в юнацькому віці і навіть у зовсім дорослому. Тому, головне вчасно помітити «талановитість» твоєї дитини - і надати своєчасну підтримку. Мама, пам'ятай, з малюком необхідно проводити якомога більше часу і всіляко підтримувати його інтереси.

Але батькам не треба нав'язувати дитині свої власні мрії, цілі і бажання. Вияви у нього його власний талант і допоможи йому вирости генієм!



За матеріалами: Новини сьогодні
13-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11534

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]