Головна » 2023 » Вересень » 25 » Тарифи у платіжках за комуналку знизили деяким українцям

Тарифи у платіжках за комуналку знизили деяким українцям

Українців потішили новиною, що вже з 1 жовтня деяким споживачам зменшать тариф за розподіл газу. Важливе роз'яснення опубліковано на сторінці НКРЕКУ.

На перегляд тарифу на користь зниження можуть розраховувати лише ті, хто взагалі не користується газом або користується частково.

У НКРЕКУ зазначили, що річна замовлена ​​потужність для споживачів побутового газу, що частково чи повністю відрізана від постачання, значно зменшиться. Це позначиться на оплаті послуг.

Зміни стосуватимуться таких споживачів уже з жовтня поточного року. При визначенні мінімальної замовленої ручної потужності враховуватиметься лише наявність функціонального обладнання газу, яке не було опломбоване.

Наприклад наводиться сім'я з Чернівецької області з мінімальними обсягами споживання у попередній період. Вказано, що йдеться про споживача з опломбованим обладнанням – газовим котлом та водонагрівачем.

У НКРЕКУ підрахували, що така сім'я на місяць зможе заощадити завдяки змінам 45,6 грн., або 547,25 грн. на рік. Розрахунки зроблено виходячи з тарифу 1,99 грн (без ПДВ).

Рішення за встановлення мінімальної плати для домоволодіння, яке частково або повністю не користується газом, вирішуватиметься лише газорозподільною компанією. Отже, плата встановлюватиметься в індивідуальному порядку.

Зміни запроваджуються з жовтня, але споживачі побачать у платіжках нові розцінки вже у листопаді. Варто враховувати, що у різних регіонах України тариф на розподіл газу відрізняється.

Вказується, що він залежить від довжини трубопроводів та кількості газу, який ними качають. Також впливає і кількість споживачів конкретного облгазу.

Суму, яку домогосподарство має заплатити за розподіл газу, розраховують за рік, потім розбивають на однакові суми платежу щомісяця.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-09-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1527

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]