Головна » 2023 » Серпень » 7 » Telegram заблокували в Іраку

Telegram заблокували в Іраку

В Іраку заблокували месенджер Telegram з міркувань національної безпеки та з метою збереження цілісності особистих даних користувачів.

Відповідне рішення ухвалило Міністерство зв’язку країни, передає інформаційне агентство Reuters. Як зазначається, застосунок широко використовувався в Іраку для обміну повідомленнями, а також як джерело новин і для обміну вмістом.

Деякі канали містять велику кількість персональних даних, включаючи імена, адреси та родинні зв’язки іракців.

Таким чином у заяві відомтсва стверджують, що було надіслано прохання застосунку закрити “платформи, через які йде витік даних офіційних державних установ і особистих даних громадян, але компанія не відповіла і не реагувала на жоден із цих запитів”.

“Міністерство зв’язку підтверджує свою повагу до прав громадян на свободу вираження поглядів і спілкування без шкоди для безпеки держави та її інституцій”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, духовний лідер Ірану Алі Хаменеї в ході зустрічі з президентом Іраку Абдулою Латіфа Рашидом заявив, що Сполучені Штати не друг Багдаду. Він наголосив, що військова присутність армії США на іракській території є ключовою причиною відсутності безпеки в регіоні.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-08-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1430

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]