Головна » 2016 » Липень » 26 » Тільки автобусами: ході МП не дали зайти до Києва

Тільки автобусами: ході МП не дали зайти до Києва

Під егідою ОУН проукраїнські націонал-патріотичні організації й ветерани війни з Росією повністю перекрили в'їзд до Києва зі сторони Житомира. Про це з місця подій повідомляє у Facebook громадська активістка Тетяна Близнюк, мати Ганни Сінькової.

"Оскільки в очікуванні ходи наші перекрили дорогу, ліс наповнився "беркутами", які розмахують кийками і познімали собакам намордники. Просять присутності ЗМІ та народних депутатів", - пише вона.

"Повернули на Ірпінь. Омріяною центровою дорогою не підуть. Принаймні поки що", - описує Блюзнюк дії представників Московського патріархату, які долучилися до хресної ходи.

Як видно з фото-стріму київського журналіста Олександра Рудоманова, прихильники МП повернули на північ (в сторону міста Ірпеня) біля АЗС у селі Стоянка.

Перед цим їх знову зупиняли через чергові підозрілі предмети уздовж маршруту руху колони.

Раніше повідомлялося, що близько 400 учасників хресної ходи Московського патріархату прорвалися з міліцейського оточення біля села Дмитрівка Києво-Святошинського району з Житомирської траси, де керівництво МВС в особі Хатії Деканоідзе та Антона Геращенко у зв'язку з загрозою теракту умовляло вірян пересісти в автобуси, й рушили далі на Київ через Милу та Стоянку. Аби не загострювати ситуацію поліція їм не перешкоджала.

Цими особами керує архімандрит Філарет Єгоров з Макарова.

Позиція Добровольчого руху ОУН є незмінною: "Ми закликаємо всіх патріотів не пустити "гундяєвців" до Києва"

Голова Добровольчого руху Організації українських націоналістів (ОУН) Микола Коханівський заперечує нібито існуючі у нього з головою УСБУ по Києву та області Степаном Грещуком домовленості щодо "неперешкоджання руху московської ходи".

"Заявляю, що це є неправда.

Вчора ввечері пан Грещук запросив мене телефоном на особисту зустріч до СБУ о 9.00 сьогодні, 26 липня 2016 року. Але про жодні домовленості не йшлося.

Ще два дні тому єдиною домовленістю, яка мала місце, було погодження не виставляти намети. А щодо блокування ходи, навпаки, силовики навіть радили перекривати дорогу й обіцяли в усьому сприяти.

Також пан Грещук посилається на те, що судом московська хода не заборонена. Але під час голосування Київради з питання подання до суду депутатами позову про заборону входження до Києва "гундяєвців" він особисто прийшов на сесію і переконав Київраду того не робити, буцім-то хода проводиться кожного року - і нічого страшного", - йдеться у зверненні Коханівського, оприлюдненому на сторінці його дружини.

"Позиція Добровольчого руху ОУН є незмінною: ми закликаємо всіх патріотів не пустити "гундяєвців" до Києва. Готуйте яйця, фарбу, перекривайте дорогу. В ситуації війни з імперською Росією це і є самий мирний спротив", - наголошує комбат.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1775

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]