Головна » 2013 » Жовтень » 4 » Тимошенко: мій від’їзд до Німеччини не є еміграцією

Тимошенко: мій від’їзд до Німеччини не є еміграцією

Прес-служба партії "Батьківщина" оприлюднила листа Юлії Тимошенко, в якому екс-прем’єр пояснила згоду виїхати на лікування до Німеччини.

Найголовнішою з них вона назвала підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Сьогодні її адвокат Сергій Власенко заявив, що Юлія Тимошенко прийняла пропозицію про лікування у Німеччині, а також, що місія Кокса-Квасневського подала клопотання Віктору Януковичу про помилування екс-прем’єра.

За його словами, виїзд до Німеччини має відбутися до 15 жовтня. Звісно, якщо президент ухвалить таке рішення.

Все заради Асоціації

"Усе менше часу залишається до підписання Угоди про Асоціацію з ЄС, яка відкриє нам нову історичну епоху — європейську. Підписання Угоди – це наш доленосний шанс, який, твердо переконана, ми не упустимо і не змарнуємо", - вважає Юлія Тимошенко.

Пані Тимошенко нагадує, що ЄС визначив 11 критеріїв, які Україна мусить виконати, щоб лідери Євросоюзу поставили автографи на Угоді з нашою країною.

"Очільники ЄС чітко заявили, що без мого звільнення підписання Угоди не відбудеться", - зазначила Юлія Тимошенко.

Хоча, за її словами, ще в листопаді 2011 року вона публічно звернулася до європейської спільноти з проханням не ставити підписання Угоди в залежність від її ув’язнення.

Юлія Тимошенко розповіла, що представники місії Європарламенту щодо вирішення питання вибіркового правосуддя в Україні Пет Кокс та Олександр Квасневський передали їй пропозицію стосовно виїзду в Німеччину на лікування.

"Я публічно приймаю цю пропозицію. Від щирого серця вдячна лікарям, реабілітологам, медичним сестричкам та всім, хто надає мені допомогу в клініці "Укрзалізниці". Я не довряю не їм, а режиму, який готовий і здатний зробити все заради того, щоб мене позбутися", - повідомила пані Тимошенко.

"Заради успішного Вільнюсу і успішної України, заради історичної та доленосної Угоди з ЄС я готова прийняти таку пропозицію", - резюмувала екс-прем’єр.

Ніякої еміграції

Пані Тимошенко написала, що боролася, бореться й боротиметься за свою повну правову реабілітацію, зняття всіх сфальшованих звинувачень й повернення до повноцінного політичного життя.

При цьому Юлія Тимошенко чітко вказала, що не планує просити політичного притулку за кордоном чи погоджуватися жити в еміграції.

"Заявляю чітко та ясно: мій можливий від’їзд до Німеччини не є еміграцією. Я ніколи і ніде не проситиму політичного притулку, не ховатимуся по закордонню. Я своє вже давно відбоялася", - повідомила пані Тимошенко.

Вона стверджує, що братиме найактивнішу участь у звільненні України від диктатури.

"Усім, хто протестував біля Печерського судилища та під стінами лікарні в Харкові, усім, хто мене підтримує, хто за мене молиться і на мене сподівається, я безмежно вдячна. Низький вам уклін, мої рідні!", - резюмувала Юлія Тимошенко

Звільнення Кузьміна

Сьогодні першого заступника Генерального прокурора Рената Кузьміна, який курував справи проти Юлії Тимошенко, перевели на роботу до РНБО.

Указ про зміну посади пана Кузьміна президент Віктор Янукович підписав у п’ятницю, 4 жовтня.

В Клацнути коментарі BBC Україна політолог Володимир Фесенко заявив, що ця кадрова зміна може бути пов’язана з вивезенням Юлії Тимошенко на лікування за кордон.

"Це позитивний сигнал доля Заходу, що нібито долається феномен вибіркового правосуддя. Адже багато європейців з різних причин почали сприймати його як головного ініціатора репресій проти Юлії Тимошенко", - сказав BBC Україна пан Фесенко.

На думку експерта, звільнення пана Кузьміна вкладається в логіку підписання угоди про Асоціацію з ЄС.

"Ключова умова ЄС - доля Тимошенко. Переведення пана Кузьміна до РНБО збільшує шанси сценарію перевезення Тимошенко на лікування до Німеччини, це може бути його початком", - резюмував пан Фесенко.



За матеріалами: Новини сьогодні
04-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11104

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]