Головна » 2023 » Лютий » 27 » Трюдо зробив заяву - "Крим завжди буде територією України"

Трюдо зробив заяву - "Крим завжди буде територією України"

Канада буде підтримувати Україну доти, доки це буде необхідно, пообіцяв він.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявляє, що окупований росією Крим завжди буде територією України.

Про це йдеться у його заяві з нагоди Дня спротиву окупації АР Крим та міста Севастополя. "Канада підтверджує свою відданість українцям і принципам, за які вони борються - демократію, справедливість і свободу. Ми продовжимо використовувати усі наявні у нас засоби для підтримки України стільки, скільки це буде потрібно", - заявив Трюдо.

"Оскільки українці продовжують боротьбу за землю, яка по праву належить їм, сьогодні ми повторюємо, що Крим - це Україна і завжди таким буде", - додав Трюдо.

Він зазначив, що минулого року Канада зобов'язалася виділити понад 5 мільярдів канадських доларів на допомогу Україні, у тому числі понад 1 млрд доларів на військову допомогу.

Також Канада навчає українських військових завдяки Операції "Об'єднувач" (UNIFIER) і передає Україні 8 основних бойових танків Leopard 2 та систему протиповітряної оборони NASAMS.

Як повідомляли ЗМІ, 26 лютого в Україні відзначали День спротиву окупації АР Крим та міста Севастополя. Президент Володимир Зеленський з цього приводу заявив, що український прапор повернеться у кожен куточок України.

Допомога Україні від Канади

Як відомо, нещодавно Канада пообіцяла передати Україні чотири німецьких танки Leopard. Вже у річницю повномасштабного вторгнення Джастін Трюдо заявив, що країна подвоює кількість цих танків.

У січні вони пообіцяли надати Україні 200 бронеавтомобілів Senator. У Міноборони тоді зазначили, що з початку 2022 року надали Україні допомогу на суму понад 5 мільярдів доларів.

Восени Канада оголосила, що випустить п'ятирічні облігації Ukraine Sovereignty Bonds на підтримку України.

У жовтні Канада запровадила нові санкції проти рф - вони торкнулися 35 російських громадян, включно з керівниками корпорації "Газпром".


За матеріалами: Новини сьогодні
27-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1296

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]