Головна » 2024 » Квітень » 26 » Тварину, яка вимерла 200 років тому, помітили на узбіччі дороги в Огайо

Тварину, яка вимерла 200 років тому, помітили на узбіччі дороги в Огайо

Минулими вихідними в Огайо на узбіччі дороги було знайдено тушку загиблої куниці-рибалки (ільки). На даний момент вимираючим вид Pekania pennanti не є. Водночас в Огайо та кількох інших американських штатах він був повністю винищений.

З опублікованого Newsweek матеріалу випливає, що загиблого на дорозі звірятка було виявлено поряд з Кентським державним університетом. Візуально воно було схожим на ільку. Розтин тварини взяли на себе фахівці Департаменту природних ресурсів. Якщо вони підтвердять, що це куниця-рибалка, то місце її виявлення вважатиметься самою західною точкою штату, де їх востаннє бачили 200 років тому.

За даними Akron Beacon Journal, у північно-східній частині Огайо було зафіксовано 40 підтверджених випадків появи куниць-рибалок. Хижаки мігрують із Пенсільванії. Знайдена біля дороги куниця була вагітна. За словами фахівця у сфері дикої природи Лорі Браун, це говорить про те, що вид Pekania pennanti повертається до Огайо.

Ільки були винищені в Огайо через цінне хутро. Куниці їдять горіхи та фрукти, але при цьому полюють на гризунів. Вид Pekania pennanti здатний впоратися з дикобразом.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-04-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1221

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]