Головна » 2016 » Вересень » 23 » У центральному парку Хуста незабаром запрацюють сучасні технології

У центральному парку Хуста незабаром запрацюють сучасні технології

  Wi-Fi, 11 цілодобових камер відеоспостереження із функцією аналітики та 4 кнопки екстреного виклику незабаром з`являться у хустському парку відпочинку.

Завдяки впровадженню в Хусті концепції «Розумні міста» та проекту «Смарт сіті», що наразі перебуває на завершальній стадії, тут уже зовсім скоро почнуть встановлювати системи  відеоспостереження СВС та бездротового Інтернет-доступу за технологією Wi-Fi.

Про це йшлося сьогодні, 21 вересня, на робочій зустрічі в Хустській міській раді за участі спеціаліста розвитку громад Олександра Рябого, інженера проекту Лариси Батченко, координаторів проектів ЄС/ПРООН, розробників, представників влади та функціональної групи - місцевої ГО «Фойта».

Тож по периметру та в центральній частині парку буде встановлено 11 відеокамер з функцією аналітики (у разі потреби з ідентифікацією особи), по дві на кожному вході. Також так званий «острівець безпеки» - 4 екстрені кнопки в місцях максимального скупчення людей, що можуть бути використані відпочиваючими у разі виникнення екстреної ситуації. Сигнал поступатиме відразу на пульт реагування у Хустський відділ поліції. А урізноманітнить дозвілля хустян запровадження бездротового Інтернету – Wi-Fi. Головний сервер знаходитиметься у приміщенні міської ради.

Загальна вартість проекту - 1 247 500,0 грн., з них 649 000 грн. фінансує ЄС/ПРООН, 598 000 грн. виділить Хустська міська рада.

За словами регіонального менеджера німецької компанії Валентина Марчука, подібного проекту, в якому б поєднувалися послуги якісного зв’язку та надсучасні засоби безпеки відпочиваючих, в Україні ще не було. Тож Хуст є «піонером» у цій інновації. У майбутньому можливе й розширення системи технологій. Не виключено, що роботою нової системи буде охоплено і центр Хуста, де наразі встановлено виключно сторожове обладнання, а також три напрямки виїзду з міста.   

 


За матеріалами: Новини сьогодні
23-09-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1991

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]