Головна » 2021 » Серпень » 30 » У чому відмінність напірного рукава МБС ГОСТ 10362 і ГОСТ 18698

У чому відмінність напірного рукава МБС ГОСТ 10362 і ГОСТ 18698

Державні стандарти визначають рукав, як виріб, призначений для подачі газових і рідких середовищ різного ступеня агресивності. Різна нормативна документація обумовлює різницю технічних характеристик, конструкції і рекомендованого використання готової продукції. Відмінність маслобензостойких патрубка гост 10362 від шланга, виготовленого за ГОСТ 18698, описується нижче.

Конструкція і сфера застосування рукава МБС ГОСТ 10362

Рукав МБС відносяться до гумовотехнічних виробів. Використовуються для подачі нафтопродуктів, інших рідин. Виготовляється з двох гумових шарів (внутрішнього і зовнішнього), посилених прокладеної між ними опліткою кордом (сіткою з ниток).
Такі вироби можуть застосовуватися в умовах помірного, холодного, гарячого клімату для транспортування під тиском рідких середовищ різного хімічного складу, включаючи деякі агресивні:

  • бензин;
  • гас;
  • технічні масла;
  • луги;
  • слабкі розчини кислот (до 20% -ної концентрації).

Вироби можуть експлуатуватися при крайніх значеннях температури навколишнього середовища від -60 ° до + 90 ° C. Витримують робочий тиск до 40 атмосфер.
Матеріал рукава виготовляється з сумішей особливого складу, який забезпечує стійкість готової продукції до впливу зовнішніх умов. Наявність корду з нитяних волокон збільшує міцність готового продукту. Діаметр вироби та категорія корду визначають характеристики патрубка, які дозволяють використовувати його для транспортування певного середовища під зазначеним тиском.

Якість рукавів можна визначити візуальним оглядом. Поверхня вироби з внутрішньої і зовнішньої сторони не повинна мати бульбашок, пор, тріщин, ділянок оголеного корду, з відшаровуваннями, складками.

Конструкція і сфера застосування ГТВ МБС ГОСТ 18698

Гумові рукави ГОСТ 18698 використовуються для подачі рідких або газоподібних середовищ, сипучих матеріалів. Поділяються за категоріями, які відображаються в маркуванні виробів.
Перша буква позначає клас вироби, перша цифра відображає внутрішній діаметр вироби, друга - зовнішній діаметр в міліметрах, третя - максимальний робочий тиск в МПа.

Конструктивно рукави ГОСТ 18698 складаються з трьох шарів:
 

  • зовнішній шар з гуми;
  • несе з каркасом з корду;
  • внутрішній з гуми.

За технічними характеристиками рукава призначені для різних середовищ і діляться на класи:
 

  • Б застосовують для транспортування рідких нафтопродуктів, при робочому тиску до 2 МПа, можуть використовуватися при температурі від -35 ° до + 70 ° C;
  • У призначаються для перекачування води, різних технічних розчинів, кислот, лугів при аналогічному тиску і температурі не вище + 50 °;
  • ВГ застосовуються при транспортуванні гарячої води, витримують температуру середовища до + 100 ° С;
  • Г використовуються при доставці газоподібних речовин;
  • П позначає продукцію, яку можна застосовувати в харчовій промисловості, тому що в їх складі немає токсичних речовин, вони не вступають в реакцію з продуктами;
  • вироби, що несуть маркування ПАР-1 і ПАР-2 можуть застосовуватися для перекачування парів;
  • Ш мають підвищену стійкість до механічного впливу, тому застосовуються для транспортування будівельних матеріалів (розчину, бетонної суміші) або інших речовин, що володіють високими абразивними якостями.

Всі класи виробів можуть використовуватися в різних кліматичних умовах.

Висновок

Виходячи з написаного вище, можна зробити висновок: патрубки МБС ГОСТ 18698 відрізняються від рукавів ГОСТ 10362 тим, що армування в них виконано не просто кордових каркасом, а прогумованим шаром з кордом. Це забезпечує більшу міцність даної продукції, але збільшує вартість. Якщо покупець не бажає переплачувати за особливі характеристики, якими володіє патрубок ГОСТ 18698, можна обійтися шлангом, виготовленим по ГОСТ 10362. Параметри цього рукава підходять для використання у побутовій та виробничій сферах. Умови покупки можна дізнатися на спеціалізованому сайті онлайн. На сайті є контактна інформація. Всі питання по вартості, оформлення, доставку продукції можна задати менеджерам компанії за телефонами або електронною поштою.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-08-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1483

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]