Головна » 2016 » Квітень » 4 » У Хустський замок угорці планують вкласти інвестиції

У Хустський замок угорці планують вкласти інвестиції

Ще торік Хустська міська рада подала до участі у грантовому проекті документи щодо приведення до ладу Замкової гори і цими днями отримала позитивну інформацію про те, що ймовірно Хуст буде включено до програми міжнародної співпраці з угорським державним управлінням охорони пам’яток архітектури і мистецтва.

-Щоб зацікавити інвесторів, ми повинні щось зробити, показати, що можемо і вміємо працювати, що з нами можна успішно вести справи.

Отже, наразі проводимо очистку вершини від захаращень, обрізаємо дерева, викорчовуємо чагарники, аби покращити панорамну видимість для туристів, а за рахунок бюджетних коштів хочемо встановити 8-10 прожекторів для підсвічування вершини у темну пору доби, – розповів для редакції новин «Карпатського об’єктива» Хустський міський голова Володимир Кащук.

Щодо угорців, то мерія міста над Тисою має намір залучити їх до допомоги у відновленні дороги, яка веде до руїн замку, а також до робіт із консервації мурів, які з часом зазнають усе більшої руйнації.

-Замок – це наша історія і одна з головних туристичних родзинок для гостей, – зауважив очільник Хуста.

– Тож наразі разом з комунальниками закликаємо громадськість взяти участь у прибиранні гори від засмічення. До речі, приємно, що все більше краян вболівають за принади рідного населеного пункту і проводять у місті екоакції.

Слід зазначити, що керівництво Хуста також готується незабаром встановити на вулиці Замковій, біля підніжжя Замкової гори лавиці, викласти дорогу аж до вул. Івана Франка бруківкою.

-Назріває також потреба у тому, аби Хустець сполучити з центральним міським парком декоративними кованими мостами.

Тому цьогоріч плануємо провести перший Всеукраїнський фестиваль ковалів, – підкреслив Володимир Кащук.

– До речі, одним із завдань для майстрів вогню й заліза буде саме виготовлення цих естетично привабливих металевих містків.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-04-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11007

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]