Головна » 2022 » Грудень » 20 » У Львові лікарі перезапустили серце 101-річної жінки - третій за все життя кардіостимулятор

У Львові лікарі перезапустили серце 101-річної жінки - третій за все життя кардіостимулятор

У Львові кардіологи перезапустили серце 101-річної жінки та встановили третій на її віку кардіостимулятор. Про це пише Перше медичне об'єднання Львова.

Як зазначили у медзакладі, пані Марію у надважкому стані на швидкій забрали до лікарні Святого Пантелеймона.

"Вночі сильно запаморочилося в голові, бабусю кинуло у піт. Вона не могла підвестися з ліжка. З останніх сил пані Марія покликала на допомогу. Її почула онука, яка одразу викликала швидку. У знаки далася давня хвороба", – розповіли в Першому медичному об'єднанні Львова.

Як повідомили, все своє життя жінка важко працювала на полях та ніколи не скаржилась на здоров'я. 16 років тому вона уперше звернулась за медичною допомогою.

Після низки обстежень їй діагностували AV-блокаду – різке зниження частоти серцевих скорочень до критичного рівня, 17-20 ударів на хвилину.

Звичайне лікування бабусі уже не могло зарадити, тому спеціалісти встановили їй перший кардіостимулятор. Пристрій, що працює як комп'ютер, генерує електричні імпульси для стимуляції скорочення серцевого м'яза.

Через сім років його замінили на другий новий. Однак він теж своє відпрацював.

"Її тиск був критичним – 40/20 мм рт ст, пульс до 20 ударів на хвилину. Тож медики невідкладно взяли її до операційної та поставили новий, третій у житті бабусі, кардіостимулятор", – розповіли медики.

Уже за декілька хвилин стан жінки стабілізувався. У лікарні наголосили, що жінка поїхала додому на третій день після операції.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1439

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]