Головна » 2017 » Травень » 18 » У "мукачівській справі" прокуратура спростувала "тероризм"

У "мукачівській справі" прокуратура спростувала "тероризм"

Вчора, 16 травня, у Мукачівському міськрайонному суді завершилося чергове засідання в резонансній "справі стрілянини 11 липня" -  інциденту, котрий стався у 2015 році в Мукачеві за участі добровольців-фронтовиків із "Правого сектора", людей з оточення нардепа Михайла Ланя (кримінальне прізвисько "Блюк") та силовиків. Утім, після подій під судом опинилися лише четверо молодих правосекторівців.
 
16 травня Прокурори вручили підозрюваним і захисту змінений обвинувальний акт, і в новому акті з хлопців зняте обвинувачення в особливо тяжкому злочині – вчиненні терористичного акту. Попри завідому безглуздість цього звинувачення, попри висновки експертів про відсутність ознак теракту в зазначених подіях і попри відписок СБУ на всі запити від журналістів та захисників теж про відсутність тероризму, зняли його лише зараз. Звинувачення в теракті передбачає запобіжний захід тільки у формі тримання під вартою.
Слід зазначити, що зняття з обвинувачення ст. 258 ("терористичний акт") Кримінального Кодексу України не є закінченням процесу. Правосекторівцям і надалі інкримінують ч.2 ст.121("умисне тяжке тілесне ушкодження"), ч.2 ст. 125 ("умисне легке тілесне ушкодження"), ч.2 ст.129 ("погроза вбивством"), ч.2 ст.194 ("умисне знищення або пошкодження майна"), ч.1, 2 ст.263 ("незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами"), ст.257 ("бандитизм"), ч.1 ст.279 ("блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства") та ч.4 ст 345 ("погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу") Кримінального Кодексу.
 
Адвокат підозрюваних Роман Бухтояров: "З хлопців зняли звинувачення в тероризмі. Новина звичайно приємна, але якщо подивитися глобально, то нічого не змінилося. Хлопці сидять й  надалі. Заговорили, що є можливість змінити запобіжний захід бо зняли тероризм. Питання: а хто заважав його скасувати при обвинуваченні в тероризмі? Ніхто. Просто була вказівка щоб хлопці сиділи. А зараз щось змінилося? Чи хтось повірить, що прокурори не будуть заперечувати проти зміни запобіжного заходу? Абсурд. Так, що друзі, це далеко не перемога. Не буде вважатися, на мою думку, перемогою навіть коли їх випустять. А це рано чи пізно має статися. Перемога буде тоді - коли хлопців виправдають, а ті особи, які їх тримали, перед хлопцями вибачаться. І не тільки перед ними, а і перед всіма, кому говорили, що хлопці  злочинці. Я вірю , що наша перемога попереду.  Слава Україні".

До слова, у справі лідера ПС Олександра Сачка генпрокуратура подала апеляційну скаргу на повернення обвинувального акту. Дата розгляду ще не призначена, однак трійка суддів - сформована. В очі кидається тенденція розгляду апеляції по всіх правосекторівцях одними й тими ж людьми.
"І знову одіозні судді Стан І.В. Феер І.С. будуть розглядати апеляційну скаргу на повернення обвинувального акту по справі Олександр Сачко. Саме ця колегія суддів разом з Олексадром Марчуком, який, до речі, збирається стати суддею верховного суду, були головуючим по всіх справах "Правого сектору" і не тільки. Як наслідок, всі рішення, за участі цього тріо, на користь прокуратури.  Ось, Вам друзі, і авторозподіл. Слава Україні" - коментує захисник Роман Бухтояров.
 
Наступне судове засідання в мукачівській справі заплановане на 29 травня, коли очікуються дебати обвинувачення й захисту,  й варте уваги громадськості і ЗМІ. Дата ж апеляції у справі Олександра Сачка буде відома найближчим часом.

 

Правий Сектор Закарпаття


За матеріалами: Новини сьогодні
18-05-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1892

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]