Головна » 2023 » Березень » 15 » У Німеччині українські військові завершили навчання на танках Leopard 2

У Німеччині українські військові завершили навчання на танках Leopard 2

У Німеччині група українських армійців завершила прискорений кількатижневий курс навчання на танках Leopard 2. Вже незабаром вони відправляться на фронт для боротьби з росіянами за допомогою сучасної системи озброєння. Про це повідомляє Tagesschau.

Бундесвер розпочав тренування українських військовослужбовців на танку Leopard 2 у лютому.

Після проходження курсу солдати готові до бою на танках Leopard 2.

Бригадний генерал Бйорн Шульц, командувач навчаннями бронетанкових військ в Мюнстері, зазначив, що наприкінці курсу екіпажі відпрацьовували атаку та відступ на військовому полігоні Берґен у Нижній Саксонії. Програма включала навчання на техніці та тренажері, бойову підготовку в польових умовах та в так званій школі стрільби.

Українські воїни виявилися не тільки неймовірно вмотивованими, але й дуже здатними у вивченні як технології, так і принципів ведення бою, — додав Шульц. За його словами, було зроблено все можливе, щоб бійці пройшли якнайкращу підготовку. Було б корисно забезпечити більше підготовки, але, звісно, ​​умови війни цього не дозволяють”.

За словами генерала, німецькі інструктори усвідомлювали, що українським військовим, котрі беруть участь у навчаннях, доведеться зіштовхнутися найближчим часом з війною, “яка не може бути ще жорстокішою”.

25 січня федеральний уряд ФРН оголосив про мету “швидко зібрати два танкових батальйони з танками Leopard 2 для України”. Основними учасниками ініціативи є Польща, Норвегія, Канада та Іспанія. У лютому Варшава спорядила Україні перші чотири західні танки старшого типу Leopard 2А4. Німеччина постачить Україні 18 сучасних танків Leopard 2A6, а Португалія – ще три.

Експерти стверджують, що танки Leopard 2 “значно краще” впораються у зіткненні із російською бронетехнікою.

За словами міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, обіцяні Німеччиною та Португалією бойові танки Leopard 2A6 будуть доставлені в Україну до кінця березня.

У межах програми європейської військової підтримки EUMAM 13 лютого у Польщі розпочалися навчання українських військовослужбовців на танках Leopard 2.

Довідка

Leopard – німецький основний танк, який вважається однією з кращих бойових машин світу (це звання він ділить з французьким танком Leclerc та американськими танками Abrams). Перші зразки танка надійшли на озброєння бундесверу в 1979 році, проте з того часу танк зазнав значної кількості модернізацій, які дозволяють йому впевнено утримувати одне з перших місць у світі за ефективністю. Leopard вважається одним з найдорожчих танків світу. Він має високу надійність, живучість, відмінну вогневу міць.

Як відомо, виконувач обов’язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен повідомив, що перші танки Leopard 1 планується спорядити в Україну протягом весни 2023 року.

7 лютого під час неоголошеного візиту до Києва міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що ФРН, Данія та Нідерланди спільно почнуть постачать Україні понад 100 танків Leopard 1 до весни 2024 року.

9 березня міністр оборони Польщі Маріуш Блащак зазначив, що Варшава передала Україні ще десять із 14 обіцяних Leopard 2. Він також пообіцяв, що інші партнери невдовзі надішлють Києву свої танки.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що танки Challenger 2 можуть почати надходити в Україну вже “навесні”.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1298

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]