Головна » 2022 » Грудень » 17 » У Німеччині знайшли коштовності, які викрали з музею три роки тому - "пограбування століття"

У Німеччині знайшли коштовності, які викрали з музею три роки тому - "пограбування століття"

Німецькі слідчі знайшли велику частину коштовностей, які три роки тому були викрадені з музею "Зелене склепіння". Той випадок назвали "пограбуванням століття". Про це повідомляє німецьке видання Tagesspiegel.

Викрадення коштовностей

За даними поліції та прокуратури, німецькі слідчі знайшли значну частину майна, викраденого із музею коштовностей "Зелене склепіння" у Дрездені, у рамках так званого "пограбування століття". Воно сталось три роки тому.

Коштовності знайшли в Берліні. Серед них були 31 окрема частина майна, а також кілька предметів, які виглядають цілими, наприклад, прикрасу для капелюха і нагрудна зірка польського ордена Білого Орла з діамантового набору з блискучим огранюванням.

"Знайдені предмети вже були передані до Дрездена під охороною спеціальних сил поліції. Зараз вони проходять судово-медичну експертизу, а потім перевіряються на автентичність і повноту спеціалістами Державних колекцій мистецтва Дрездена", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у Дрезденському регіональному суді розпочато кримінальне провадження за фактом крадіжки. Підозрюваним віком від 23 до 28 років інкримінують групові крадіжки, та підпали в особливо тяжких обставинах.

Відомо, що вони є членами відомої берлінської родини арабів Реммо, деякі члени якої пов'язані з серйозними злочинами.

"Пограбування століття"

Двоє людей пограбували Музей саксонської скарбниці в Дрездені 25 листопада 2019 року.

Старовинний меч із дорогоцінним камінням на мільйони євро та унікальну колекцію, яку збирали кілька століть в Дрездені викрали за лічені хвилини.

Рано вранці злочинці підпалили електрощит під мостом Августа Сильного, який живив сигналізації "Зеленого склепіння" та інших державних музеїв.

Пробравшись в будівлю, грабіжники винесли з неї коштовності, діаманти і дорогоцінне каміння, але вирішили не чіпати вази, картини та інші більші за розміром предмети.

Орієнтовна сума збитків оцінили в мільярд євро.

Нагадаємо, у музеї на Київщині відкрили нову експозицію, де показали речі, які росіяни викрадали з домівок українців. Її заснував учасник російсько-української війни Олександр Ушинський.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1433

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]