Головна » 2015 » Жовтень » 25 » У Пісках ДРГ бойовиків намагалися цинічно зірвати перемир'я. ВІДЕО

У Пісках ДРГ бойовиків намагалися цинічно зірвати перемир'я. ВІДЕО

Українські військові дотримуються перемир’я, незважаючи на провокації бойовиків на Донбасі.

Про це сьогодні, 18 жовтня, заявив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на брифінгу у Києві.

Він повідомив, що в ніч з 24 на 25 жовтня, починаючи з 02.30, бойовики використовували стрілецьку зброю, гранатомети та зенітні установки проти сил АТО в районі селища Піски.

"Українська сторона Спільного центру контролю і координації повідомляє про напруженість на лінії зіткнення впродовж останніх кількох днів. Незважаючи на провокації, Україна суворо дотримується перемир’я та інформує спостерігачів місії ОБСЄ про кожен випадок порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань", - сказав Мотузяник.

Він також зазначив, що за добу жодного польоту безпілотника в зоні АТО не зафіксовано.

За минулу добу в зоні АТО один військовий отримав осколкове поранення.

"Вчора в зоні АТО було зафіксовано одну ворожу провокацію з боку незаконних збройних формувань, сталося це на Донецькому напрямку поблизу шахти Путилівська. Там ворог вів вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів, внаслідок чого один український військовослужбовець зазнав поранень", - сказав Мотузяник.

Про те, що в ніч на неділю, 25 жовтня, терористи "ДНР" обстріляли позиції Збройних сил України в районі Донецького аеропорту і селища Піски, проінформована Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ.

Про це йдеться в заяві керівника української сторони Спільного центру з контролю і координації сторін Бориса Кременецкого, опублікованому на сайті Міністерства оборони.

"Наразі українською стороною СЦКК готуються відповідні пропозиції щодо можливого розгляду та ретельного розслідування зазначеного питання в рамках Тристоронньої контактної групи", - говориться в заяві.

За словами Кременецкого, бойовики обстрілювали позиції ВСУ з кількох напрямів, при цьому ігнорували звернення чергової зміни російської сторони СЦКК.

"Обстріл вдалося зупинити лише в 03.30 ночей, після наполегливого звернення керівника української сторони СЦКК до керівника представництва РФ в СЦКК", - розповів він.

У заяві відзначається, що кількість провокативних обстрілів бойовиками позицій ВСУ останнім часом збільшилася. При цьому використовується стрілецьке озброєння, крупнокаліберні кулемети та гранатомети.

Раніше сьогодні прес-центр АТО повідомляв, що вночі біля Пісків ворог відновив обстріли.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1999

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]