Головна » 2015 » Лютий » 4 » У Польщі фермери продовжують перекривати дороги

У Польщі фермери продовжують перекривати дороги

У Польщі тривають страйки фермерів. З понеділка близько сімдесяти тракторів та інших сільськогосподарських машин перекривають траси у Мазовецькому воєводстві. У зв'язку із загальнонаціональною акцією протесту профспілок аграріїв, близько сімдесяти осіб перекрили дорогу під Гонбінем, яка веде до Варшави.

На зустрічі міністра сільського господарства Польщі Марека Савіцького із протестувальниками навіть дійшло до гострих сварок, звинувачень та образ.

«Такою є правда! Бандити! Ви – бандити!», – звинувачували посадовця страйкарі.

Натомість Марек Савіцький заявив, що деякі вимоги фермерів уже виконали, а решта – в процесі вирішення.

«Це неправда, що польське сільське господарство недофінансовують, що немає грошей, і що уряд не дбає про фермерів. Це спільна сільськогосподарська політика Євросоюзу, і Польща має першочерговість у цій політиці», – запевняв Савіцький.

Такі заяви не задовольнили аграріїв-протестувальників, які оголосили про подальше блокування доріг. Також фермери вимагали зустрічі з прем’єр-міністром Польщі Евою Копач.

Нагадаємо, у Польщі фермери перекривають національні траси. Головні вимоги протестувальників – виплата за шкоду, якої завдали дикі кабани і компенсація за втрати у годівлі свиней та великої рогатої худоби.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-02-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11086

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]