Головна » 2022 » Грудень » 1 » У росії закінчується зброя в Україні

У росії закінчується зброя в Україні

Світ навколо нас кардинально змінився. Причиною потрясіння стала країна, яка вже багато років називає себе найбільш «миролюбною» та «дружньою до всіх» – росія. Але великі втрати в техніці, озброєнні та живій силі виявили величезні системні прорахунки у стратегічному та оперативно-тактичному плануванні, кадровій та мобілізаційній політиці ЗС рф, роботі всього російського оборонно-промислового комплексу, повідомляє InsightNews.

Зміна тактики рф

Зазнавши величезних втрат та отримавши поразки, країна-терорист змушена змінити тактику ведення бойових дій, зосередившись на завданні ракетних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури. Наслідки – тисячі  жертв серед мирного населення. Сам факт застосування потужної зброї проти мирних українців є сучасним тероризмом на державному рівні. 

Номенклатура озброєнь рф досить широка, але основну масу складають старі ракети радянського виробництва. Міністр оборони України заявляє, що росія застосувала 2/3 відносно високоточних сучасних ракет, але оцінити запаси ракетної зброї складно, оскільки ця інформація не є публічною. 

Російська зброя критично залежить від західної електроніки  

Експерти вважають, що росія може мати близько 7000 ракет малої та середньої дальності (до 5500 км), але більша частина високоточних ракет була використана в перші місяці вторгнення в Україну. Здавалося б, у такого гіганта-експортера зброї не повинно виникати труднощів з поповненням її запасів. 

Але детальний аналіз виявив у російській зброї понад 450 компонентів іноземного виробництва. Майже вся сучасна російська військова техніка залежить від складної електроніки, яка імпортується зі США, Німеччини, Великобританії, Нідерландів, Японії, Кореї, Ізраїлю, Китаю та інших країн з високотехнологічною промисловістю. 

Складається враження, що росія не спроможна самостійно виготовити жодної одиниці військової техніки, обладнання чи озброєння. Електроніка іноземного виробництва присутня в засобах зв'язку і спостереження, бронетехніці, зенітних ракетних комплексах, системах радіоелектронної боротьби, БПЛА. А солянка з компонентів різних виробників часто є однією з причин не дуже точних влучень.

росія шукає альтернативні джерела постачання електроніки та технологій

росія змушена... розбирати побутову техніку для отримання електроніки! Використовуючи партнерів у Казахстані та Вірменії, рф примушує місцевих імпортерів збільшувати закупівлі холодильників, пральних машин. Про що ще можна говорити, якщо Москва змушена просити в Ірані навіть засоби індивідуального захисту для своїх військових? 

Дефіцит озброєння  змусив путіна звернутися за допомогою до північнокорейського лідера Кім Чен Ина, свого васала – президента білорусі лукашенка. москва змушена реанімувати старі танки Т-62 та БМП-1 і масово використовувати їх на полі бою.

Можна точно сказати, що росія не буде сидіти склавши руки та спробує знайти необхідні компоненти на інших ринках, в першу чергу в Китаї або Індії. Але  Китай після заяви Джо Байдена буде обережно ставитися до діалогу з росією щодо надання військової допомоги та технологій.

Жорсткі економічні санкції, запроваджені міжнародною спільнотою, обмеження на імпорт російських енергоносіїв та встановлення максимальних цін на їх закупівлю мають призвести до краху російської економіки, зникнення агресивних намірів рф та поступової деокупації України.

Джерело: https://insightnews.media/russia-is-running-out-of-weapon-in-ukraine/


За матеріалами: Новини сьогодні
01-12-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1441

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]