Головна » 2017 » Березень » 6 » У Саркозі закликали Фійона покинути гонку - вибори у Франції

У Саркозі закликали Фійона покинути гонку - вибори у Франції

Політики з клану екс-президента Франції  Ніколя Саркозі  звернулися до кандидата в президенти від партії "Республіканці"  Франсуа Фійона  з проханням відмовитися від участі у виборах і знайти собі наступника. Про це з посиланням на AFP повідомляє  RFI .

"У Франсуа Фійона правильна політична лінія, але він більше не може забезпечувати політичну єдність правих і центристів, тому ми просимо його виконати взяті на себе зобов'язання і самому призначити собі наступника", - повідомив один з політиків в в оточенні Саркозі.

Сам Саркозі при цьому виключив можливість самому балотуватися на пост президента країни. "Позиція Саркозі гранично ясна: ми не будемо запускати ніж в спину Фійона, але ми хочемо єдності всередині нашого політичного альянсу", - зазначив ще один політик.

Рейтинг Фійона різко впав після того, як французька газета Le Canard Enchaine в кінці січня повідомила, що він, будучи депутатом парламенту, фіктивно влаштував дружину Пенелопу Кларк на посаду своєї асистентки. Представник кандидата в президенти коментуючи публікацію заявив, що той діяв відповідно до закону.

6 січня фінансовий відділ прокуратури Франції  почав слідчу перевірку  у справі про роботу дружини Фійона як парламентський асистента.

Сам політик уже приніс свої вибачення, заявивши, що "помилився", коли найняв дружину і дітей. Цього, однак, не вистачило, щоб уберегти рейтинг Фійона від часткового падіння.

Раніше сьогодні колишній прем'єр-міністр Франції Ален Жюппе, який  вважався  головним кандидатом на заміну Фіойону, заявив, що вирішив  "раз і назавжди" не брати  участь в президентських виборах у Франції.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1815

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]