Головна » 2023 » Травень » 6 » У Саудівській Аравії в місті Джидда сторони конфлікту в Судані зустрінуться для переговорів

У Саудівській Аравії в місті Джидда сторони конфлікту в Судані зустрінуться для переговорів

Воюючі сторони Судану зустрінуться в суботу в саудівському місті Джидда для переговорів з приводу збройного конфлікту, що забрав життя сотень людей і змусив десятки тисяч біженців тікати за кордон. Про це заявив Ер-Ріяда і Вашингтона.

Ініціатива у Джидді є першою серйозною спробою припинити бойові дії, які призвели до руйнування суданського уряду і поставили під загрозу політичні трансформації в країні після років заворушень і повстань.

"Саудівська Аравія і США привітали початок перед-переговорних переговорів між суданською армією і її суперником, воєнізованими силами швидкої підтримки (RSF), і закликали обидві сторони до активної взаємодії і припинення вогню", - йдеться у спільній заяві.

Суданське політичне угруповання "Сили свободи і змін", яке очолює підтримуваний міжнародною спільнотою план переходу до цивільного правління, також привітало переговори в Джидді.

Як повідомляли ЗМІ, агентство ООН у справах біженців у п'ятницю закликало уряди країн впустити на свою територію цивільних осіб, які тікають із Судану, і не відправляти їх назад до охопленої конфліктом країни.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1322

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]