Головна » 2019 » Липень » 10 » У Словаччині закарпатці стали учасниками Міжнародного фестивалю молодіжних оркестрів

У Словаччині закарпатці стали учасниками Міжнародного фестивалю молодіжних оркестрів

Закарпатці стали учасниками Міжнародного фестивалю молодіжних оркестрів у Словаччині

У Кошицях у перший тиждень липня вже водинадцяте відбувся Міжнародний фестиваль молодіжних оркестрів і хорів «Шенгенський мерідіян».

І в цьому році успіху фестивалю сприяли і митці зі Закарпаття і Львова. Організатором зустрічей молодих музикантів є Смичковий оркестр «Музика Ювеналіс», який працює при Основній школі мистецтв ім. Марії Гемеркової в Кошицях під керівництвом художнього керівника і диригента та директора фестивалю Ігоря Довговича.

На фестивалі в цьому році зустрілося більш як 170 молодих митців із Словаччини, Польщі та України, які на двох десятках концертів принесли чудові мистецькі враження слухачам в Кошицях, Високих Татрах, Попраді і інших місцях східньої Словаччини. Вже вдруге гостем фестивалю був Оркестр народних інструментів Ужгородського коледжу мистецтв «Віртуози Закарпаття» під керівництвом Світлани Стегней, який з успіхом виступив в міській частині Кошиці – Польов та в Попраді. Вперше гостем фестивалю був Народний камерний оркестр «ПОЛІФОНІЯ», який під керівництвом диригента Романа Кресленка працює на Політехнічному університеті у Львові. Оркестр разом з уже традиційним гостем фестивалю, львівським камерним хором «Євшан», крім концертів, став і частиною великого міжнародного оркестру і хору «Шенгенський мерідіян» на Заключному ґалаконцерті фестивалю, повідомляє zakarpattya.net.ua.

В цьому році в склад великого міжнародного оркестру «Шенгенський мерідіян» ввійшли – Aкадемічний хор Політехнічного університету з Вроцлаву в Польщі, Камерний мішаний хло «Євшан» і Народний камерний оркестр «Поліфонія» з Львова, Ансамбль ударних інструментів з Легніці в Польщі, яких поповнив і організатор, оркестр «Музика Ювеналіс» і кілька професіоналів з оперного театру і філармонії в Кошицях. Вперше в Словаччині прозвучав твір вельського композитора Карла Єнкінса «Стабат Матер», написаний у 2008 році. І в цьому році молоді музиканти перед виступом мали тільки кілька годин проб з диригентом Романом Кресленком і солістками Іриною Семенюк і Тамілою Мамедовою (всі з Львова).

Святослав ДОВГОВИЧ


За матеріалами: Новини сьогодні
10-07-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1402

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]