Головна » 2012 » Серпень » 21 » У США успішно пройшли випробування літаючого мотоцикла Hover Bike, ВІДЕО

У США успішно пройшли випробування літаючого мотоцикла Hover Bike, ВІДЕО


У США успішно пройшли випробування нового літаючого мотоцикла - ховербайка, розробленого каліфорнійською компанією "Аерофекс".

Пілотований апарат, начебто зійшов зі сторінок науково-фантастичних книг або взятий з легендарної кіноепопеї Джорджа Лукаса "Зоряні війни", здатний розвивати швидкість до 30 миль в годину (близько 48 км/год) і підніматися на висоту до 15 футів (4,6 м). Замість коліс у нього - несучі гвинти, а управління не вимагає спеціальних курсів підготовки, так як здійснюється з допомогою двох планок на рівні колін - за рахунок природного натискання на них у момент відхилення тіла пілота. В майбутньому лікарі зможуть добиратися на них до пацієнтів, що живуть в важкопрохідної сільської місцевості, а співробітники прикордонної служби - патрулювати територію.

Винахід оснащене бортовим комп'ютером, який "відстежує кути нахилу, повороту і крену, контролюючи траєкторію руху і стійкість ховербайка в просторі", додає винахідник.

Однак найближчим часом компанія планує зайнятися розробкою безпілотної версії літального апарату, який можна буде використовувати як у цивільних цілях - для здійснення тяжких сільськогосподарських робіт у полі, постачання продуктів харчування в умовах важкої прохідності, так і у військових - для доставки боєприпасів у міській місцевості з обмеженим простором. За словами де Роша, переваги ховербайка в тому, що він може маневрувати "серед дерев, уздовж стін і під мостами".


За матеріалами: Новини сьогодні
21-08-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12023

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]