Головна » 2012 » Жовтень » 15 » У світі майже 1% дітей, хворих на аутизм

У світі майже 1% дітей, хворих на аутизм

У світі постійно зростає кількість дітей, хворих на аутизм. Як показують епідеміологічні дослідження, в різних країнах кількість таких пацієнтів постійно збільшується і вже наближається до 1% від усього дитячого населення планети.
Про це йшлося 4 жовтня, під час прес-конференції «Аутизм: КОНТАКТ з Європою».
«Головною проблемою в Україні є недостатня діагностика аутизму. Таку хворобу бажано виявити до того, як дитині виповниться два роки. Що швидше з таким хворим почнуть працювати спеціалісти, то легше буде цій особі згодом адаптуватися до життя, - розповів головний дитячий лікар Львова Богдан Остальський. - От у Польщі, Німеччині, Великій Британії цих дітей виявлено більше, ніж у нас. Але це не тому, що в нас справді менше хворих, а тому, що в тих країнах краще виявляють цю хворобу».
Ще однією важливою проблемою, на якій наголошує Богдан Остальський, є терапія, яка в нас зводиться лише до медикаментозного лікування, хоча мала б містити весь спектр повноцінної адаптації таких осіб. «Європейські медики кажуть, що лише 10% дітей, хворих на аутизм, потребують медикаментозного лікування. Окрім того, у нас існує велика проблема із навчанням хворих. До прикладу, в Європі на одну дитину з аутизмом виділяють в 9,5 раз більше коштів, ніж на звичайного учня», - додав лікар.
Як зазначила голова правління благодійного фонду взаємодопомоги та захисту осіб з аутизмом «Контакт» Галина Кирчів-Грицай великою проблемою в нашій державі є те, що у нас офіційно немає дорослих осіб з аутизмом. «Складається враження, що з набуттям 18-річчя ці люди зникають», - додала Галина Кирчів-Грицай.
Додамо, що цього року 5-6 жовтня відзначатимуть Європейські дні аутизму. В цей час у Ліоні відбудуться заходи під час яких обговорюватимуть тему «Аутизм та виклики старіння». Вони будуть присвячені необхідності збільшення фінансування послуг для дорослих осіб з аутизмом протягом всього їхнього життя з особливими врахуваннями їх потреб в період старіння.
Нагадаємо, у Львові на базі загальноосвітньої спеціальної школи для дітей з важкими порушеннями мови на вул. Короленка, 1 цього року створено Центр навчання дітей з аутизмом.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-10-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11488

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]