Головна » 2013 » Грудень » 9 » У Таїланді 100 тисяч демонстрантів добилися розпуску парламенту. ВІДЕО

У Таїланді 100 тисяч демонстрантів добилися розпуску парламенту. ВІДЕО

 Впродовж місяця опозиція Таїланду протестувала проти уряду
Голова уряду Таїланду Їнглак Чинават оголосила про розпуск нижньої палати парламенту країни і здійснення дострокових виборів, щоб покласти край політичній кризі.

Голова уряду Таїланду Їнглак Чинават оголосила про розпуск нижньої палати парламенту країни і проведення дострокових виборів, щоб покласти край політичній кризі.

Несподівана заява прем'єра пролунала після того, як понад 100 тис протестувальників пройшли маршем вулицями Бангкоку, вимагаючи відставки уряду.

Про своє рішення прем'єр оголосила вранці у телевізійному зверненні до нації. Вона запропонувала опозиції компромісне рішення: провеести нові парламентські вибори найближчим часом. За словами прем'єра, у ситуації, що склалася, найкраще надати право вирішувати народу.

Тим часом у столиці країни Бангкоку знову зібралися тисячі демонстрантів. Проти уряду Чинават виступають, зокрема, представники цивільної та військової еліти, а також прихильники монархії. Водночас опозиція побоюється, що перемогу на виборах знову здобуде чинна прем'єр-міністр, яку підтримують бідні верстви населення країни.

Акції протесту проти корупції влади у Таїланді тривають більше місяця. Демонстранти прагнули повалення режиму Таксина Чинавата, колишнього прем'єра і старшого брата чинної голови уряду Їнглак Чинават. Опозиціонери вважають її маріонеткою брата, який мешкає в еміграції після військового перевороту 2006 року. Причиною масових протестів у країні стала спроба владної партії ухвалити закон про загальну амністію, який дозволить Чинавату повернутися на батьківщину і у політику.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-12-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11051

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]