Головна » 2020 » Серпень » 8 » У Великій Британії вперше за 400 років дозволили жити бобрам

У Великій Британії вперше за 400 років дозволили жити бобрам

життя, велика британія, бобри

Бобрів на острові повністю винищили у XVI-XVII століттях.

Шостого серпня уряд Великої Британії вперше за більш як 400 років офіційно дозволив бобрам жити та розмножуватися у дикій природі, повідомляє Reuters.

Бобри були типовими для британської фауни до XVI-XVII століття, коли їх повністю винищили заради м’яса, шкіри, хутра та особливо – кастореума, бобрового струменю, який використовували у парфумерії та медицині. До нещодавнього часу бобри мешкали хіба що в закритих заповідниках.

Проти відновлення популяції бобрів виступали, зокрема, місцеві фермери, які вважали, що цей вид може порушити екосистему та наробити шкоди сільському господарству.

У 2013 році на річці Оттер (Видровій річці) у графстві Девон виявили родину бобрів, яка опинилася там несподівано та невідомо звідки. Цим бобрам дозволили залишитися на випробувальний термін. Протягом п’яти років за їхньою діяльністю та впливом на середовище мала слідкувати місцева природоохоронна організація.

Бобри швидко розмножилися, поширилися на весь басейн річки й зараз популяція налічує 15 сімей. Вони збудували 28 дамб. Спостереження довели, що їхня присутність позитивно вплинула на навколишніх тварин, зокрема риб, комах, птахів, гризунів. Дамби ж знижують ризик затоплення людських будинків, розташованих ближче до річки.

Екологи визнали, що бобри таки завдали деяких проблем фермерам, проте ці проблеми успішно вирішили.

У майбутньому британський уряд розгляне можливість відновлення популяції на національному рівні.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-08-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1358

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]