Головна » 2021 » Вересень » 11 » У ВООЗ змінились настрої щодо вакцинації - колективний імунітет від COVID-19 став ілюзорним

У ВООЗ змінились настрої щодо вакцинації - колективний імунітет від COVID-19 став ілюзорним

У Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що вакцини поки покликані захистити від COVID-19, а не домогтися колективного імунітету від недуги. Це поняття зараз назвали "ілюзорним".

Про це розповів директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге. Він нагадав, що раніше організація говорила про досягнення колективного імунітету при вакцинації не менше 70% населення Землі.

Втім, Дельта-штам коронавірусу "змінив правила гри". Тож на цьому етапі всесвітньої вакцинації від COVID-19, цей процес покликаний захистити людей від важких форм захворювання. А формування колективного імунітету вже не є пріоритетною метою.

До нього не було більш заразних варіантів. Я вважаю, що це підводить нас до того моменту, коли основною метою вакцинації є, перш за все, запобігання важких форм хвороби і смертності,
– зазначив Клюге.

На думку епідеміологів, зараз здається "ілюзорним досягнення колективного імунітету лише за допомогою вакцин, але вони залишаються вирішальними для стримування пандемії".

Разом з тим, наголосили, що дуже високий рівень вакцинації також залишається важливим. Все, "щоб зменшити тиск на системи охорони здоров'я, яким відчайдушно потрібно лікувати інші захворювання, окрім COVID-19".

Також припустили, що найімовірніше хвороба залишиться ендемічною і її не вдасться позбутись повністю.

Знищити коронавірус неможливо: ВООЗ назвала небезпечні мутації

Коронавірус у світі: статистика захворюваності

Джерело: Університет Гопкінса

  •     Станом на 10 вересня у світі офіційно повідомили про понад 223 мільйони випадків інфікування SARS-CoV-2, майже 4,6 мільйона хворих на коронавірус, на жаль, померли.
  •     Найбільше інфікованих виявили у США – понад 40 мільйонів від початку пандемії. Загалом COVID-19 забрав життя більш ніж 654 тисячі американців.
  •     Наступними ідуть – Індія, Велика Британія, Іран, Бразилія.

За матеріалами: Новини сьогодні
11-09-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1381

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]