Головна » 2024 » Вересень » 11 » У значній підтримці росії у війні проти України США звинувачують Китай

У значній підтримці росії у війні проти України США звинувачують Китай

Заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл заявив, що Китай надає пряму підтримку російській військовій машині, сприяючи війні росії проти України. Повідомляє Politico.

Якщо раніше США зосереджували увагу на постачанні Пекіном так званих технологій подвійного призначення – які можуть застосовуватися як у військових, так і в цивільних цілях – Кемпбелл підкреслив, що Китай допомагає безпосередньо російській оборонці.

Говорячи про останню китайську допомогу росії, заступник держсекретаря наголосив, що "це не технології подвійного призначення", а засоби, які "по суті безпосередньо допомагають російській військовій машині".

"Це складові частини дуже значних зусиль з боку Китаю, спрямованих на підтримку, розбудову і диверсифікацію різних елементів російської військової машини", – додав він, наголосивши, що ця співпраця є тривожною.

За словами Кемпбелла, в обмін на китайську допомогу росія починає з ним співпрацю в тих сферах, "де раніше вони відверто не бажали безпосередньо взаємодіяти з Китаєм" – від підводних човнів та авіації до ракетного потенціалу.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-09-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 159

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]