Головна » 2013 » Червень » 14 » Училища Перечина і Великого Березного поки не будуть об’єднувати

Училища Перечина і Великого Березного поки не будуть об’єднувати

У п’ятницю, 14 червня, під головуванням голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди відбулося засідання обласної комісії, що вивчала умови діяльності професійно-технічних закладів Великого Березного та Перечина.

Про результати роботи комісії поінформував заступник голови облдержадміністрації Іван Качур. Що стосується Перечинського професійного ліцею, то наразі у закладі навчається 353 учні (проектна потужність - 480 учнівських місць).  Є гуртожиток на 160 місць, де наразі проживає 51 учень. Навчальний заклад газифіковано. Проведено капітальні ремонти даху гуртожитку та виробничих майстерень, спортзалу, закуплено спортінвентар, обладнано спортмайданчик. Ліцей має 8 навчально-виробничих майстерень, обладнаних верстатами, машинами тощо. Проте навчально-виробничий процес здійснюється у пристосованих навчально-виробничих майстернях. Середній вік педагогів  – 35 - 40 років. У закладі навчають майбутніх слюсарів, швачок, обліковців, операторів комп’ютерного набору, електрогазозварників та столярів. Ліцензія дійсна до 2019 року. Надходження від виробничої діяльності за січень – квітень 2013 року – понад 57 тисяч гривень.

ПТУ № 33, що знаходиться у смт. Великий Березний, має проектну потужність 500 учнівських місць. Зараз навчається 240 учнів. Навчаються учні у типовому навчально-виробничому комплексі, є спортивна зала. Частково проведено заміну вікон. Виконана тільки частина робіт з будівництва газової котельні, тож опалення у навчально-виробничих приміщеннях немає. Не використовуються навчальні корпуси №2, №3, актова зала, їдальня,  другий поверх гуртожитку. Більшість педагогічних працівників пенсійного віку (з 37-ми – 27). Наразі це єдиний з 18 профтехзакладів області, що не пройшов атестацію (строк дії ліцензії закінчується у червні 2013 року). Надходження від виробничої діяльності за січень – квітень цього року – 4 тисячі гривень.

Учасники засідання відзначили: головне у навчальному процесі обох закладів – відвідуваність під час занять та професійність педагогічного колективу. Як розповіла директор Перечинського профтехзакладу Марія Келемен, перші уроки відвідують практично 80% учнів, останні – менше, адже є проблеми з графіком руху транспорту, який не зовсім зручний для учнів. Така ж проблема і тих, хто навчається у профтехзакладі Великого Березного. Проте там відвідуваність значно нижча – близько 35 % учнів залишаються до останнього уроку. 

За рішенням комісії два навчальні заклади діятимуть окремо. Великоберезнянський профтехзаклад повинен отримати відповідну ліцензію, а вже потім і атестуватися. Відбудуться зміни і у керівному складі закладу, педагогічний колектив також повинен оновитися, вони, зокрема, і мають посприяти покращенню показників закладу щодо діяльності, та, зокрема, відвідуваності. У вирішенні проблем закладу доручено взяти участь і керівництву Великоберезнянської РДА. Якщо ж стан ПТУ № 33 не покращиться за рік – питання стосовно об’єднання знову може стати актуальним, - повідомили у прес-центрі Закарпатської ОДА.

За матеріалами: Новини сьогодні
14-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11566

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]