Головна » 2013 » Червень » 29 » Ударна хвиля від челябінського метеорита двічі облетіла навколо Землі

Ударна хвиля від челябінського метеорита двічі облетіла навколо Землі

  Ударна хвиля від челябінського метеорита двічі облетіла навколо Землі
Ударна хвиля від метеорита, який впав під Челябінськом була настільки потужною, що вона двічі облетіла навколо Землі. Так, 10-тонна скеля 16,5 метрів в діаметрі створила величезну дірку в замерзлому озері, коли врізалася в землю в лютому, в результаті чого постраждали близько 1500 чоловік.

Поштовхи від вибуху були зафіксовані 20 спеціальними моніторинговими станціями по всьому світу, але ці дані були розкриті лише сьогодні. Дані станції є частиною міжнародної мережі системи моніторингу всесвітньої заборони на ядерні випробування. Вони призначені для виявлення випробувань ядерної зброї і пошуку наднизької частоти хвиль, відомих як інфразвук.

За даними експертів, це був перший раз за всю історію станцій, коли хвилі двічі обійшли навколо земної кулі. Вони також вважають, що це був «найпотужніший за всю історію моніторингу вибух».

Метеорит піддався впливу величезної температури, при проходженні через атмосферу і перетворився на вогняну кулю на висоті від 18 до 32 км близько 9:20 ранку за місцевим часом.

Збиток у першу чергу був отриманий за рахунок ударних хвиль, створених метеором, які подолали звуковий бар'єр. Розрахунки астрономів також показали, що метеорит міг впасти у Великобританії, якби він увійшов в атмосферу Землі в інший час доби.

За матеріалами: Новини сьогодні
29-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11343

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]