Головна » 2023 » Березень » 21 » Указ про боротьбу з кумівством видав лідер афганських талібів

Указ про боротьбу з кумівством видав лідер афганських талібів

Верховний лідер руху "Талібан" видав указ проти кумівства, який забороняє посадовим особам афганської адміністрації талібів наймати родичів на державні посади. Про це пише АР.

Лідер Хібатулла Ахундзада, також наказав усім чиновникам талібів звільнити своїх синів та інших родичів, які вже працюють у їхній адміністрації.

"Усім посадовим особам міністерств, відомств та самостійних органів наказано нікому не дозволяти призначати членів сім'ї або родичів на державні посади", - йдеться в указі.

Указ Ахундзаде також наказав усім посадовим особам талібів негайно заповнити звільнені посади людьми, які не є їхніми синами, членами сім'ї або родичами.

Як відомо, таліби захопили владу в Афганістані в середині серпня 2021 року на тлі хаотичного виведення військ США та НАТО через 20 років. Незважаючи на початкові обіцянки помірнішої позиції, таліби поступово знову нав'язали свою жорстку інтерпретацію ісламського права, або шаріату, як вони це робили під час свого попереднього правління в Афганістані з 1996 по 2001 рік.

Тепер дівчаткам заборонено ходити до школи після шостого класу, а жінкам заборонено працювати, навчатися, подорожувати без супроводу чоловіка і навіть ходити до парків, спортивних залів чи лазень. Жінки також мають бути покриті з ніг до голови та їм заборонено працювати в національних та міжнародних неурядових організаціях, зриваючи доставку гуманітарної допомоги.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-03-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1296

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]