Головна » 2023 » Червень » 20 » Україна готова до членства в НАТО, але очікує готовності від Альянсу - Зеленський

Україна готова до членства в НАТО, але очікує готовності від Альянсу - Зеленський

Зокрема, необхідна єдність Альянсу щодо вступу України, і над цим триває робота.

Президент  Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до членства в Організації Північноатлантичного договору, але очікує від Альянсу на досягнення відповідного консенсусу.

Як повідомляє видання The Financial Times, про це глава держави сказав під час спілкування з медіа разом з президентом Молдови Майєю Санду.

"Україна готова бути в НАТО. Ми готові, коли НАТО буде готове... Нам потрібна уся єдність в Альянсі і ми працюємо над цим", - сказав Зеленський.

При цьому він зазначив, що гарантії безпеки дуже важливі не лише для України, але також для таких наших сусідів як Молдова.

Членство України в НАТО

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг неодноразово заявляв, що майбутнє України - це членство в Альянсі, але зараз треба надавати військову підтримку. За його словами, Україна повинна взяти гору у війні з росією та зберегти державну незалежність і суверенітет.

24 травня Столтенберг сказав, що в Альянсі існують різні погляди щодо майбутньої перспективи вступу України до НАТО, а єдиний спосіб ухвалення рішень вимагає консенсусу серед усіх союзників. Він зазначив, що наразі тривають консультації щодо подальшого просування і шляхів задоволення прагнення України набути членства в Альянсі.

Генеральний секретар НАТО нагадав, що саме Україна і 31 держава-член Альянсу мають ухвалити рішення щодо питання членства, а не москва, бо росіяни не мають права вето.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-06-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1454

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]