Головна » 2014 » Березень » 3 » Україна посилила контроль у пунктах перетину на кордоні з Росією

Україна посилила контроль у пунктах перетину на кордоні з Росією

З метою недопущення в’їзду в Україну з території РФ організованих груп, окремих осіб, які можуть брати участь у заходах екстремістського характеру на території України в пунктах пропуску для автомобільного сполучення та місцевих пунктах пропуску проводиться посилений прикордонний контроль та відповідні заходи.
Про це 3 березня повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Під час перевірки документів у всіх громадян РФ прикордонники проводять опитування про мету запланованого перебування в Україні. Усі автотранспортні засоби, які в’їжджають в Україну, піддаються поглибленому огляду із залученням службових собак та необхідних технічних засобів прикордонного контролю.

Такі ж заходи проводяться в залізничних пунктах пропуску. Здійснюється опитування учасників міжнародного руху та поїзних бригад про категорію осіб, які ймовірно слідують для участі в заходах дестабілізаційного характеру. На перонах залізничних станцій, у межах пунктів пропуску (контролю), встановлюються додаткові режимні заходи, організована взаємодія з лінійним відділом міліції на транспорті щодо можливості локалізації ймовірних конфліктних ситуацій. До заходів щодо посилення залучаються патріотично налаштовані члени добровільного громадського формування у порядку визначеному Законом України «Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону».

У разі виявлення осіб, які надали неправдиві відомості про мету запланованого перебування в Україні, слідують для участі в різного роду масових заходах, а також причетні до участі у заходах з дестабілізації обстановки в Україні та інших підривних акціях, прикордонники забороняють в’їзд в Україну.

Як зазначається у повідомленні, учора ввечері прикордонники Донецького загону не пропустили в Україну трьох громадян Росії. Одного росіянина прикордонники перевірили у пункті пропуску «Іловайськ». Чоловік їхав поїздом із Єкатеренбурга до Сімферополя. Охоронці кордону з’ясували, що він є офіцером запасу морської піхоти Російської Федерації.

Ще двох росіян, які їхали в Україну автомобілем «Тойота», правоохоронці зупинили у пункті пропуску «Новоазовськ». Причиною непропуску стала відсутність коштів для перебування в Україні.

Також від місцевих жителів Сумської області надійшла інформація, що у суміжному пункті пропуску «Суджа» (РФ), російські прикордонники опитують громадян, які перетинають кордон. Росіян цікавила наявність в українських прикордонників стрілецької та бронетанкової зброї.




За матеріалами: Новини сьогодні
03-03-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11070

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]