Головна » 2015 » Грудень » 8 » Україна відновила часткове постачання струму до Криму. ВІДЕО

Україна відновила часткове постачання струму до Криму. ВІДЕО

Національна енергетична компанія "Укренерго" поновила постачання електроенергії до Криму лінією електропередачі 220 кВ "Каховська-Титан" о 00.07. Про це сьогодні, 8 грудня, повідомив начальник управління з інформаційної політики "Укренерго" Зіновій Буцьо "Українським новинам".

"Ми були готові включити вчора ввечері, але кримська сторона була не готова прийняти. У них виникли неполадки на обладнанні... О 0:07 лінію було включено", - сказав він.

Буцьо додав, що вранці 8 грудня потужність переданої лінією електроенергії становила 120 МВт.

В.о. голови Чаплинської районної державної адміністрації Херсонської області Віталій Спіжов у свою чергу повідомив, що лінію "Каховський-Титан" підключили близько 1.15 години ночі.

Він зазначив, що від цієї ЛЕП тепер живиться два райони - Каланчацький і Чаплинський. Раніше вони забезпечувалися за резервною схемою, яка неодноразово аварійно вимикалася, особливо протягом останнього тижня, передає прес-служба Херсонської ОДА.

"Активісти акції, з якими ми постійно ведемо діалог, залишаються на місці, де стався підрив електроопор і охороняють дві інші ушкоджені ЛЕП", - зазначив Спіжов.

Нагадаємо, 6 грудня після зустрічі з президентом активісти блокади анексованого Росією Криму дозволили розпочати експлуатацію відновленої лінії електропередачі 220 кВ "Каховська-Титан".

Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що півострів може розраховувати не більше, ніж на 200-250 МВт, тоді як загальна потреба Криму в електроенергії становить 1050-1100 МВт.

7 грудня ДП НЕК "Укренерго" завершило роботи на ЛЕП "Каховська-Титан" і заявило, що очікує рішення про її ввімкнення.

"Правий сектор" знімає блокаду Криму: нинішній режим заграє з ворогом

"Правий сектор" заявляє про припинення блокади Криму через рішення Меджлісу кримськотатарського народу пустити на півострів електрику через одну з ЛЕП. Про це йдеться у заяві "Правого сектору".

"Остання заява Меджлісу кримськотатарського народу, яка не була узгоджена з нами та іншими представниками громадських організацій, добровольчих батальйонів та патріотичних рухів, що входять до штабу "Кримського майдану" на чолі з Ленуром Іслямовим, спрямована на поступки як зовнішнім, так і внутрішнім ворогам України", - вважають у ПС.

"Відновлення постачання електроенергії по одній із ЛЕП, яка безпосередньо веде на завод пропутінського олігарха Фірташа, трактується нами як черговий антиукраїнський крок нинішнього режиму та загравання з нашими ворогами деяких наших партнерів та союзників", - додали у "Правому секторі".

Водночас в організації заявили, що бойові підрозділи будуть направлені на посилення збройних сил на лінії розмежування з Кримом через концентрацію великої кількості військової техніки та людського ресурсу на близькій відстані від контрольно-пропускних пунктів українських військових та активістів кримської блокади.

"За таких обставин "Правий сектор" припиняє свою роботу на блокаді в рамках "Кримського майдану", натомість наші бойові підрозділи будуть направлені на підсилення бійців ЗСУ, які обороняють українські кордони на лінії розмежування з окупованим Кримом", - сказано в заяві ПС.

"Правий сектор" залишає за собою право контролю та допомоги в подальшому розвитку даної акції на різних рівнях і всіма доступними методами, зокрема шляхом тиску на чинну владу. В Центральному штабі "Кримського майдану" друг "Хорват" залишається діючим представником НВР ПС" – додали в організації.

Довідка

20 вересня з ініціативи кримських татар розпочалася "товарна блокада" Криму.

20 листопада, близько 9:00 ранку "невідомі" пошкодили дві опори ЛЕП, що ведуть у Крим, у Генічеському та Чаплинському районі Херсонської області.

Зранку 21 листопада бійці Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (ДУК ПС), представники Меджлісу кримськотатарського народу і громадянські активісти взяли "під охорону" пошкоджені опори лінії електропередач з метою не допустити їх ремонту.

Після протистояння з правоохоронцями, що супроводжували прибулих для заземлення опор, які все ще залишалися під напругою, енергетиків, активісти відступили і дозволили ремонтній бригаді провести роботи.

Однак увечері того ж дня пошкоджені опори ЛЕП повторно підірвали. Практично весь окупований Крим до півночі за київським часом залишився без електропостачання.

На півострові запровадили режим надзвичайної ситуації. В цілому Крим може забезпечити себе електроенергією максимум на 50 відсотків, і цієї енергії кримській окупаційній "владі" могло б вистачити, щоб покрити побутові потреби населення.

23 листопада Кабінет міністрів України тимчасово заборонив переміщення вантажних потоків в окупований Крим.

24 листопада Державна прикордонна служба України повністю перекрила вантажне сполучення з Кримом.

2 грудня президент РФ Володимир Путін прибув на півострів і заявив про запуск першої нитки так званого "енергомосту" з РФ в окупований Крим. Але проблему зі світлом це не вирішило, що й визнав очільник російської окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов. 


За матеріалами: Новини сьогодні
08-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1898

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]