Головна » 2017 » Листопад » 8 » Українцям двоє поляків видали понад 500 фіктивних запрошень на роботу

Українцям двоє поляків видали понад 500 фіктивних запрошень на роботу

Протягом п’яти місяців цього року двоє поляків у Сілезькому воєводстві зареєстрували понад 500 фальшивих заяв про намір доручити виконання праці українцям.

На підставі цих документів громадяни України змогли приїхати до Польщі. За це правопорушення чоловікам загрожує до восьми років позбавлення волі, пише Польське радіо.

Правопорушників затримали співробітники Прикордонної служби на летовищі в місцевості Пижовіце Сілезького воєводства.

Прокурор висунув їм звинувачення у сприянні організації іншим особам перетину польського кордону всупереч закону.

«Під час розслідування співробітники Прикордонної служби встановили, що затримані поляки для отримання фінансової вигоди у період з січня до кінця травня 2017 року допомагали українським громадянам незаконно перетинати кордон з України до Польщі», - повідомила у середу, 8 листопада, речниця Сілезького відділу Прикордонної служби капітан Катажина Вальчак.

Злочинна діяльність полягала у реєстрації в повітових управліннях праці Сілезького воєводства фіктивних заяв про намір доручити виконання праці іноземцям. Потім зареєстровані документи передавали в Україну – на їхній підставі українці отримували у консульствах візи з правом виконання праці у Польщі і з якими вони перетинали польський кордон.

«Однак після приїзду до Польщі вони не працювали у польських роботодавців, вказаних у заявах. Наявність візи вони використовували з іншою метою, зокрема для виїзду до держав Європейського Союзу», - повідомила Вальчак.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-11-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1655

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]