Головна » 2014 » Вересень » 12 » Український екіпаж у нерівному бою знищив два російських танки

Український екіпаж у нерівному бою знищив два російських танки

Екіпаж українського танка в нерівному бою зумів вивести з ладу дві бойові машини противника, а на третій повернувся в розташування частини. Про це розповів командир екіпажу молодший сержант Микола Тишик, який пішов воювати нещодавно, з третьою хвилею мобілізації, пишуть "Факти".

"До ворожих танків залишалося метрів п'ятсот. Спочатку вони йшли по дорозі один за одним, потім з'їхали в поле і вишикувалися по горизонталі. Ще секунда, і один з них спалахнув як свічка. Наш старенький Т-64 з першого пострілу (!) підбив новітній Т-72! Колона у подиві зупинилася. Видно було, що противник ошелешений. Мені здалося, вони знали про чисельність і оснащення нашого блокпоста і були впевнені, що ми не наважимося їм протистояти. Та помилилися. Наступним залпом наш Т-64 підбив вантажівку з боєприпасами. Снаряди вибухали один за одним, розлітаючись навколо феєрверками", - розповідає він.

Тим часом решта Т-72, що відступали, не знаючи місцевості, потрапили в болото. Один з них потонув повністю, а другий загруз тільки наполовину. Екіпажі встигли покинути свої машини. Третій танк палав серед поля, а четвертому вдалося піти неушкодженим.

"Пізніше я пригнав танк у розташування нашої частини. Коли ми йшли колоною, про всяк випадок поставив Т-72 останнім, щоб, не дай Боже, не прийняли за ворога. Після прибуття бійці його оглядали, багато фотографувалися, хтось просив покататися..." - розповів танкіст.

За його словами, тепер трофейний танк українські бійці будуть використовувати в бою.

Раніше громадський активіст Ігор Луценко повідомив про одну з багатьох успішних операцій українських бійців, коли танк сил АТО зумів знищити завод, на якому проросійські бойовики і російські військові розгорнули повноцінне виробництво боєприпасів.

Також повідомлялося про мужнього гранатометника Нацгвардії, який двома пострілами зупинив прорив терористів на Комсомольське. 


За матеріалами: Новини сьогодні
12-09-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11040

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]