Головна » 2016 » Травень » 26 » Української мови 9% абітурієнтів не знають

Української мови 9% абітурієнтів не знають

Стали відомі перші попередні підсумки зовнішнього незалежного оцінювання для української мови і літератури. Про це повідомляється на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Так, подолати встановлений поріг балів "склав/не склав" з української мови та літератури не змогли 9% абітурієнтів. Це приблизно 22 тисячі чоловік з 250 тисяч абітурієнтів. Для них цьогорічна вступна кампанія вже завершилася. Адже, за новими правилами, хто не набере мінімуму з української - до здачі тестів з інших предметів не допускається.

Граничний рівень з математики не подолали 15% абітурієнтів, тобто майже 37 тисяч чоловік.

Тести з історії України виявилися занадто складними для 13% - 32 тисяч українських абітурієнтів.

Повідомляється, що учасники ЗНО зможуть ознайомитися з результатами незалежного оцінювання на своїх інформаційних сторінках вже 26 травня.

Нагадаємо, в Українському центрі оцінювання якості освіти встановили граничний бал для ЗНО з кількох предметів. По ньому можна визначити здав або не здав абітурієнт тестові завдання. З української мови та літератури - він становить 23 тестових бали при максимально можливих 104 балах.

Для ЗНО з математики кількість порогових балів комісія встановила на рівні 9 балів при максимально можливих 62 тестових балах.

Для учасників тестування з історії України поріг був визначений на рівні 25 балів, максимальний рівень за умови правильного виконання всіх завдань становить 94 тестових бали.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-05-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1890

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]