Головна » 2023 » Червень » 25 » Українську «формулу миру» обговорювали у Данії

Українську «формулу миру» обговорювали у Данії

У Копенгагені напередодні, 24 червня, відбулась зустріч політичних радників і радників із питань національної безпеки низки країн світу.

Участь в ній взяли, зокрема, троє представників країн БРІКС та США, на порядку денному було обговорення ключових принципів досягнення миру в Україні. Про це повідомив очільник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Зустріч в Копенгагені ініціював Київ. Там були представники Бразилії, Великої Британії, Данії, Євросоюзу, Італії, Індії, Канади, Німеччини, Південної Африки, Саудівської Аравії, США, Туреччини, Франції та Японії.

Українська делегація розповіла про деталі запропонованої «формули миру» і наголосила, що саме ця формула «має стати основою для досягнення стійкого та справедливого миру для України, оскільки війна триває на нашій території».

Також українська сторона запропонувала майданчики, які могли б стати потенційним місцем проведення Глобального саміту миру – зокрема, власне, Україну. Серед інших запропонованих місць згадувалась Генеральна асамблея ООН.

«Участь значної кількості країн Глобального Півдня демонструє, що в стосунках наших країн відбуваються суттєві позитивні зміни і вихід на якісно новий рівень взаємостосунків», – вважає Андрій Єрмак.

Нагадаємо, раніш, 21 червня, у Лондоні відбулась Конференція з питань відновлення України.

Під час заходу прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про надання Україні фінансової допомоги у розмірі 3 млрд доларів впродовж наступних трьох років.

Про новий масштабний пакет допомоги нашій країні оголосили й США.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-06-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1427

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]