Головна » 2022 » Листопад » 9 » Умови, за яких росія може сподіватися на дипломатію, назвав Держдеп

Умови, за яких росія може сподіватися на дипломатію, назвав Держдеп

Заяви керівництва рф про начебто готовність до переговорів залишатимуться голослівними, допоки не почнуть підкріплюватися реальними кроками.

З подібною заявою виступив у вівторок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

"Може бути кілька способів, у які росіяни могли б продемонструвати свою готовність, свою здатність вести діалог і дипломатію – добросовісний діалог і дипломатію – з Україною", - зауважив офіційний представник Держдепу.

Насамперед, за його словами, росія має припинити бомбардування цивільних об’єктів інфраструктури, припинити цілити по мережах водо- й електропостачання для українців. Крім того, російські сили повинні покласти край у кращому випадку невибірковим, а в гіршому – навмисним обстрілам житлових районів, цивільних будівель, дитячих майданчиків, шкіл, лікарень, наголосив Прайс.

Водночас представник Держдепу нагадав, що рф мала нагоду продемонструвати свою прихильність до діалогу й дипломатії, коли йшлося про її подальшу участь у «зерновій угоді». Замість цього, москва продовжує «тримати в заручниках» цю ініціативу для досягнення власних корисливих цілей.

Отже, зауважив представник Держдепартаменту, Сполучені Штати "не побачили нічого, що вказувало б на те, що росіяни наразі готові брати відповідальну участь у переговорах".

Як повідомляли ЗМІ, напередодні Держдеп США підтвердив, що встановлення миру в Україні має ґрунтуватися на принципах Статуту ООН щодо територіальної цілісності й суверенітету, здатності для України захищати своє майбутнє, а також на притягненні до відповідальності рф за напад на Україну та вчинення воєнних злочинів.

Водночас у Офісі Президента України заявили, що діалог із рф стане можливим, коли російська армія залишить українську територію. В іншому разі угода про припинення вогню буде лише тактичною паузою для посилення позицій ворога і призведе до втрати територій України.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-11-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1362

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]